Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι φοβούνται το ΠΑΣΟΚ;

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την ανάγκη σχηματισμού νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς, ενός ελληνικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να παγιώνεται στις τελευταίες θέσεις και πολλά στελέχη του έχουν, ήδη, περάσει στην διαδικασία της αμφισβήτησης τόσο της ικανότητας του Βενιζέλου να κρατήσει το κόμμα, όσο και της δυνατότητας να εμπιστευτεί και πάλι ο ελληνικός λαός το ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά, η δημοσκοπική ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ανεξήγητη, από τη στιγμή που την "ύπαρξη" και την "χρησιμότητα" του Κινήματος, την αμφισβήτησαν πρώτοι, η νέα ηγεσία και τα μεγαλοστελέχη του.
Στην πρόσφατη συνάντηση "προβληματισμού" για την σοσιαλδημοκρατία, ο μεν γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Μανιάτης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα κόμματα και τις κινήσεις να προσέλθουν σε ένα ειλικρινή διάλογο ενόψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προϋποθέσεις και από μηδενική βάση, ενώ παράλληλα, κάλεσε όλο το δημοκρατικό κόσμο να αντισταθεί στη δράση της Χρυσής Αυγής. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, δε ο Νίκος Μπίστης, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να γίνουν ξανά τα λάθη του παρελθόντος και τα οποία δεν επέτρεψαν την συμπόρευση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τις δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Πρόσθεσε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ μόνο του, ούτε η ΔΗΜΑΡ μπορούν να σηκώσουν το βάρος της εκπροσώπησης ενός ισχυρού πόλου στο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Από την άλλη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, εκπροσωπόντας τον "Κοινωνικό Σύνδεσμο" πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον οποίο θα ενσωματωθούν όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του κεντροαριστερού χώρου, καθώς όσους κινούνται στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας.
Τα συμπεράσματα που μπορούμε να συνάγουμε είναι ότι το πολιτικό σύστημα έχει αποφασίσει να "ξεφορτωθεί" το ΠΑΣΟΚ.
Ειναι γιατί θέλουν να κάνουν το χατήρι των μεγαλοεκδοτών και του κατεστημένου; Είναι γιατί θεωρούν ότι ο λαός δεν θα ξαναεμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ; Μα αφού, οι ίδιοι δεν μπορούν να αρθρώσουν το λόγο και το ανάστημά τους και να εξηγήσουν την αλήθεια στο λαό; Αφού οι ίδιοι δεν μπορούν να πείσουν ούτε τον εαυτό τους οτι είναι ΠΑΣΟΚ; ή μήπως φοβούνται κατι άλλο;
Μια μεγάλη δικαίωση και μια πανηγυρική επιστροφή του ανθρώπου που πολέμησαν λυσσαλέα όσο εκείνος μαχόταν να κρατήσει τη Ελλάδα όρθια στην Ευρώπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.