Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η διαπραγμάτευση του Σαμαρά


Πως συμβαίνει στον Σαμαρά να είναι αποδεκτό ότι <<Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων>> ενώ στον Παπανδρέου αυτό θεωρήθηκε υποτέλεια;

Ο Πρωθυπουργός στια διάγγελμά του μετά την απόφαση του Eurogroup είπε μεταξύ άλλων όσον αφορά την διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης.

“Ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης - πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, σε διαδοχικές φάσεις, σε πολλά επίπεδα και σε όλα τα σημεία του κόσμου. Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Δεν ήταν απλό αυτό. Μετατρέψαμε πολλούς εχθρούς σε φίλους. Επιτύχαμε πράγματα που οι περισσότεροι τα θεωρούσαν απίθανα μέχρι πριν λίγο. Κι ανοίξαμε το δρόμο για ακόμα περισσότερα… Μιλούσαμε λίγο και κάναμε πολλά. Κι αυτό αποδείχθηκε πολύ καλύτερη διαπραγματευτική τακτική, από εκείνη όσων φωνάζουν πολύ και καταστρέφουν τα πάντα…Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την διαφημίζεις εκ των προτέρων. Δεν την ξεφωνίζεις σε κάθε ευκαιρία. Και κυρίως, δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιγνίδια…”

Θα πρέπει να συγχαρούμε τον Σαμαρά -και όλους τους άλλους της αντιπολίτευσης- για την δήλωσή του, γιατί επιτέλους κατάλαβε το «λάθος» που έκανε όσο ήταν αντιπολίτευση και φώναζε ότι ο Παπανδρέου ΔΕΝ διαπραγματεύεται. Ναι, κ. Σαμαρά, ήρθε η ώρα να καταλάβετε ότι όταν διαπραγματεύεσαι δεν μιλάς....

Το καθήκον της Ελλάδας που δηλώσατε ότι έκανε, ήταν αυτό που είχατε δεσμευτεί πριν μήνες αλλά δεν ενδιαφερθήκατε να το εκπληρώσετε τότε γιατί θέλατε να γίνετε πρωθυπουργός, στη θέση εκείνου που πραγματικά διαπραγματεύθηκε σκληρά, από το μηδέν.

Και επίσης, χαιρόμαστε που καταλάβατε ότι την διαπραγμάτευση δεν την μπερδεύεις με τα εσωτερικά κομματικά σου παιχνίδια, γιατί με τέτοια λειτουργούσατε τόσο καιρό εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου.

Εκτός αν τα ΜΜΕ μας πείσουν ότι το ότι την διαπραγμάτευση δεν την διαφημίζεις ισχύει μόνο για τον Σαμαρά. Δεν αποκλείεται να το ζήσουμε και αυτό.

ΑΠΟ Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.