Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Παπανδρέου: Μαζί μπορούμε να οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε σε δεντροφύτευση στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης και επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης Ερντογάν για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στην περιοχή. «Θεωρώ ότι είναι μία συμβολική κίνηση για τους πολίτες όλου του κόσμου που έχουν μία φωνή για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, να αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους. Είναι μία ηθική αρχή που ξεπερνά κάθε έθνος», δήλωσε από το πάρκο ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ουμούτ Οράν. Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιείται το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την υιοθέτηση ψηφισμάτων και ανακοινώσεων σε βασικά ζητήματα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι εργάζεται για μία πιο στενή σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ως φίλος της όμορης χώρας. «Ήμουν πάντα σύμφωνος με την ιδέα ότι μαζί μπορούμε να οραματιστούμε έναν διαφορετικό κόσμο. Μαζί μπορούμε να οραματιστούμε έναν καλύτερο κόσμο. Έχουμε όλοι το δικαίωμα να εκφράζουμε τις ιδέες μας και συλλογικά μπορούμε να φτιάξουμε έναν διαφορετικό κόσμο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Σε σχέδιο διακήρυξης για το Γκεζί που αναμένεται να περάσει κατά το συνέδριο, η Σοσιαλιστική Διεθνής εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της σε όλα αιτήματα της Αλληλεγγύης Ταξίμ, της ομάδας που είχε ηγετικό ρόλο κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.