Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Προειδοποίηση και «βόμβες» Μωραΐτη: «Δίνω ψήφο επώδυνης ανοχής. Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή της»

·        
Ο Σαμαράς δεν μας κάνει κάποια χάρη. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μπορεί να βρεθούν άλλες λύσεις
·         Η ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης μας οδηγεί στην ανοχή μια κακής κυβέρνησης.
·         Δεν θεωρούμε μεταρρύθμιση την  επίδειξη τσαμπουκά και την διευθέτηση συμφερόντων
·         Ο κυβερνητικός συμβιβασμός έχει συγκεκριμένο χρονικό και πολιτικό ορίζοντα. Ο τόπος έχει ανάγκη προοδευτικό μέτωπο
·         Εκτός τόπου και χρόνου ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει σχέδιο, υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Δεν είναι προοδευτική αντίληψη για το μέλλον της χώρας. Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός. Τεράστιες οι ευθύνες του. Πατάει όποια πεπονόφλουδα του ρίξουν. Δεν είναι προοδευτικό μέτωπο ο Καμμένος.



«Δεν έχουμε ανάγκη καμία υπόδειξη, προτροπή ή προβοκάρισμα από κανέναν Δίνουμε μια ψήφο επώδυνης ανοχής. Στέλνω όμως ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς όλους και ειδικά σε όσους κάνουν όνειρα διευθετήσεων στην πλάτη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής». Αυτό τόνισε στη βουλή ο Θάνος Μωραΐτης, προοιωνίζοντας την στάση του στην ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συμπλήρωσε ότι «η στήριξή μας αφορά την προσπάθεια της χώρας. Κανέναν και τίποτα άλλο».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, τόνισε ότι «η ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης μας οδηγεί στην ανοχή μια κακής κυβέρνησης» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θεωρούμε μεταρρύθμιση την  επίδειξη τσαμπουκά και την διευθέτηση συμφερόντων. Δεν είναι επίτευγμα ότι ένα χρόνο μετά δεν παρουσιάστηκε ένα σοβαρό και δίκαιο νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων. Δεν είναι επίτευγμα απλά μια κυβέρνηση να απολαμβάνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, αποτέλεσμα αποφάσεων που πήραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και το οποίο κατακτήθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού».
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Έχει μεγάλη ευθύνη προσωπικά. Πριν ενάμιση χρόνο υποσχόταν παντού δις ισοδύναμων στα διάφορα Ζάππεια τα οποία έγιναν καπνός. Εξαφανίστηκαν και τα Ζάππεια όπως και τα success story του καλοκαιριού και σήμερα ξαναζούμε ένα αντιμνημονιακό κρεσέντο. Ο κ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας κάνει κάποια χάρη. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, ενώ η χώρα βρίσκεται στο καλύτερο σημείο διαπραγμάτευσης των τελευταίων ετών, μπορεί να βρεθούν άλλες λύσεις».
Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για έναν κυβερνητικό συμβιβασμό με συγκεκριμένο χρονικό και πολιτικό ορίζοντα και τόνισε ότι ο τόπος έχει ανάγκη ένα προοδευτικό μέτωπο. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι ιστορικές οι στιγμές και οι ευθύνες όλων μας είναι τεράστιες. Δεν μπορεί κανείς να κρύβεται από αυτές. Αλλάξτε λοιπόν μυαλά! Αφήστε την πολιτική κουλτούρα δωματίου γιατί το ζητούμενο για την χώρα είναι ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο. Αντιληφτείτε ότι με την στάση σας θα φέρετε μια ιστορική ευθύνη ότι την ώρα που η ακροδεξιά βγάζει τα μπλουζάκια για να φορέσει κοστούμια και η δεξιά ετοιμάζεται για κοινή ιδεολογική επέλαση εσείς πατάτε όποια πεπονόφλουδα  σας ρίξουν όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ηλιού»
Αναφερόμενος ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν έχω καμία διάθεση να αναφερθώ στις εσωκομματικές διαμάχες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην Βαβυλωνία των απόψεων. Σε ένα κόμμα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να συμβαίνει: να μην αντιλαμβάνεται ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ιστορικό του ρόλο, να  είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου και να παίζει κορώνα γράμματα το μέλλον της χώρας. Αυτό είναι το πρόβλημα»
Δεικτικός ήταν αναφερόμενος στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ: «Oχι μόνο δεν έχει κανένα σχέδιο για την χώρα αλλά δεν χτίζει και καμία σοβαρή συμμαχία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη συνομιλητές είναι τα κόμματα του 1-2% και στην Ελλάδα είναι η  ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Δεν είναι αυτό το προοδευτικό μέτωπο που θα αλλάξει την χώρα και δεν είναι αυτό το ευρωπαϊκό μέτωπο που θα στηρίξει την χώρα. Αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά ερωτήματα και τα αδιέξοδά για τα οποία δεν έχει απαντήσεις και γι’ αυτό καταφεύγει σε  αυτούς τους τακτισμούς. Και δεν ξεφεύγει από αυτά τα αδιέξοδα υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Δεν έχει πει έστω ένα όχι όλο αυτό το διάστημα. Αυτή δεν είναι αριστερή και προοδευτική αντίληψη για το μέλλον της χώρας. Αυτή η αντίληψη δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική παράδοση και τις αξίες της προοδευτικής παράταξης την οποία, όπως λέει τελευταία, θέλει να εκφράσει. Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.