Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΣΔΟΕ: «Καθαρό» το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Νοεμβρίου  «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διενήργησε έλεγχο επί συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών του αναφερόμενου Ιδρύματος, ο οποίος περαιώθηκε χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος».



Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

Στην ερώτηση που είχε απευθύνει ο κ. Νικολόπουλος στο υπουργείο Οικονομικών, επικαλείτο δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έστρεψαν τα φώτα τους, στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να διενεργήσει έλεγχο.

Επισημαίνουμε ότι το Ίδρυμα είχε αντιδράσει και δημοσιοποιήσει αμέσως τα σχετικά με τον έλεγχο των αρχών. 
Διαβάστε εδώ τη σχετική του ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.