Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Παπανδρέου για Κληρίδη:Έφυγε με τον καημό να δει και πάλι την Κύπρο ενωμένη

Ιστορικό κεφάλαιο για τον Ελληνισμό, ο Γλαύκος Κληρίδης έφυγε αφήνοντας σε όλους μας μια βαριά πολιτική κληρονομιά. Μια κληρονομιά που χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και διεκδικητικότητα για το καλό της Κύπρου, για το καλό του Ελληνισμού.
 Ο Γλαύκος Κληρίδης είχε ήθος και ήταν ένας βαθιά δημοκράτης άνθρωπος και πολιτικός. Ο διάλογος, η μετριοπάθεια και ο ορθολογισμός, ήταν πυξίδα σε όλη του την πολιτική διαδρομή. Ήταν μαζί οραματιστής και πραγματιστής. Αντιλήφθηκε νωρίς τη σημασία του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Κύπρου.
 Ως Υπουργός Εξωτερικών είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του έτσι ώστε να δρομολογήσουμε την πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με σκληρή δουλειά το πετύχαμε.
 Έφυγε με τον καημό να δει και πάλι την Κύπρο ενωμένη. Σε μας αφήνει παρακαταθήκη να συνεχίσουμε με περισσότερη ένταση την προσπάθεια για να ανατρέψουμε το διχοτομικό στάτους κβο και να χτίσουμε μια ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.