Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Καρχιμάκης: «Δεν είναι πολιτικός παίκτης εμπιστοσύνης ο Σαμαράς»

του Μιχάλη Καρχιμάκη,

Μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,
Πρώην γραμματέα του Εθνικού ΣυμβουλίουΗ είσοδος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έγινε χωρίς να έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων και να έχει δημοσιοποιηθεί το επικαιροποιημένο προγραμματικό πλαίσιο, τα περιεχόμενα των πολιτικών σε βασικούς τομείς, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα τους, κυρίως σε πεδία που θα έδιναν υπαρκτή ελπίδα για προστασία κυρίως των μόνιμων θυμάτων της κρίσης, ελπίδα για τους ανθρώπους της δημιουργίας, ελπίδα για την παραγωγή νέου πλούτου αλλά και μηνύματα για συγκρούσεις με όλους όσους αναχαιτιζουν τον πλούτο σε βάρος όλων όσων την πλήρωσαν.Η συμμετοχή στη διαμόρφωση αυτού του σκηνικού έδωσε ένα θολό μήνυμα •μόνο των προσώπων που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία και ότι όσοι διαμορφώνουν το σκηνικό είναι απολύτως συμβατικοί και προβλέψιμοι παίχτες σε ένα σύστημα που εκτός των άλλων για να εμπνεύσει χρειαζόταν και περιεχόμενα πολιτικών και ασυνήθιστες και μη αναμενόμενες συγκρούσεις που δεν έγιναν και δεν φαίνεται να γίνουν ποτέ (τράπεζες, δικαιοσύνη, ΜΜΕ κ.τ.λ.).

Δηλαδή κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα αναπτέρωναν το χαμένο ηθικό και την ελπίδα χιλιάδων ανθρώπων. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν και είναι αδύνατον να τις κάνει και απέδειξε ότι δεν μπορεί και γιατί είναι άλλη η φιλοσοφία του και γιατί δεν είναι πολιτικός παίκτης εμπιστοσύνης.

Το έδειξε άλλωστε διαχρονικά με τις πολιτικές του θεσμικές απρέπειες και υπονομεύσεις απέναντι στους εταίρους του, και εναντίον του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Τι έπραξε το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε σε μια υπουργοκεντρική αντίληψη χωρίς να έχει θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, χωρίς αυτές να έχουν συζητηθεί ,και με ατολμία απέναντι στον Δεξιό κ. Σαμαρά που πιστεύει ότι αυτό είναι το εκβιαστικό του πλεονέκτημα.

Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, μπορούσε όμως να οριοθετήσει το κλείσιμο του κύκλου της κρίσης, να θέσει περιεχόμενα πολιτικών, συγκρούσεις και αλλαγές με όσους κυρίως παρεμποδίζουν τη διεύρυνση του πλούτου στην χώρα απ’ όπου κι αν προέρχονται, αλλά και να απαιτήσει να είναι το σύνολο των δυνάμεων που σχημάτισαν κυβέρνηση μετά τις εκλογές με άλλον πρωθυπουργό και όχι τον Σαμαρά.

Μετά από όλα αυτά η μεγάλη πλειοψηφία των υποστηρικτών της δημοκρατικής παράταξης αναρωτιέται ποιο θα είναι το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από την Δεξιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.