Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Ο άνθρωπος που "φταίει" για όλα, δικαιώθηκε σε όλα

Φίλος αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω κείμενο:

-Για την ανάγκη του μνημονίου ως μοναδική λύση?
-Δικαιώθηκε από τις πολιτικές όλων των μετέπειτα κυβερνήσεων.

-Για την διαπραγματευση, την υποτιθέμενη βοήθεια της Ρωσίας?
-Δικαιώθηκε από τα γεγονότα της Κύπρου.

-Για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αντιμετώπισης διαφθοράς?
-Δικαιώθηκε, έγινε το σύνθημα μέχρι και του τελευταίου κομματος. Τότε έλεγαν για εξωγενής τεχνητή κρίση, ότι εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

-Για την ανάγκη συνεργασίας όλων των πολιτικών παρατάξεων για την εξεύρεση λύσης?
-Δικαιώθηκε, μετά την αποχώρηση του υπήρξε σταθερή προσπάθεια δημιουργίας συνεργασιών από όλους (όχι επιτυχημένα).

-Για το δημοψήφισμα?
-Δικαιώθηκε, λόγω των εξελίξεων. Όλες οι μετέπειτα εκλογές έγιναν με κεντρικό διακύβευμα το ερώτημα του δημοψηφίσματος, με την διαφορά ότι οι εκλογές, με τις συνθήκες που έγιναν, ενίσχυσαν όλα τα λαικιστικά ακραία κόμματα, διαμορφώνοντας το μετα-αποκαλυπτικό κοινοβούλιο που ζούμε σήμερα.

-Για το ΠΑΣΟΚ, επέμεινε να συνεχίσει την μεταρρυθμιστική φιλοευρωπαική πολιτική, που αυτός χάραξε, ως μόνη ρεαλιστική λύση εξόδου από την κρίση, απέναντι στον λαικιστικό λόγο του μπλοκ της δραχμής.
-Δικαιώθηκε...από τον Βενιζέλο! Αναδίπλωσε την εως τότε πολιτική του κόμματος,  προσπαθώντας να συναγωνιστεί σε αντιμνημονιακό λαικισμό τον σύριζα, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε αναγκαστικά σε μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου. Έδωσε τον ρόλο του σοβαρού φιλοευρωπαίου μεταρρυθμιστή στην μέχρι τότε αντιμνημονιακή ΝΔ και άφησε το κόμμα μετέωρο και μπερδεμένο μεταξύ αντιμνημονιακού λόγου και μνημονιακής πράξης, το αυτοακύρωσε και στην ουσία το διέλυσε. Μπράβο Βαγγέλη!

-Μέχρι και για τον νομο ιθαγένειας...η δικαίωση ήρθε καρφωτή μέσω ΝΒΑ.

-Δεν μιλάω για το κάπνισμα...θα σας τα πουν οι γιατροί κάποια στιγμή. :)


Όταν έχεις δίκιο, είναι σπατάλη δυνάμεων να επιχειρηματολογείς απέναντι στην λάσπη.
Όταν έχεις δίκιο, το δυνατότερο επιχείρημα το φέρνει μόνος του ο χρόνος.

Η δικαίωση ήρθε αναποφευκτα. Τώρα ήρθε ο χρόνος της επιστροφής.

1 σχόλιο:

  1. Πάντως είναι τουλάχιστον "περίεργο" το γεγονός της πραγματικής σιωπής των σημερινών πολιτικών για το έγκλημα της απάτης των "greek statistics" από τον Καραμανλή τον νεώτερο. ΟΛΟΙ παραδέχονται πλέον οτι αυτός και οι υπουργοί του είναι υπεύθυνοι για την κατάρευση της οικομίας και για την καταράκωση της αξιοπιστίας της ελλάδας, με τα ψεύτικα στοιχεία που έστελναν στο γιουρογκρουπ. Και παρ'όλα αυτά ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να το λέει, να ζητάει την παραδειγματική τους τιμωρία και στιγματισμό για την απίστευτη απάτη, ενώ έπρεπε να ήταν στην καθημερινή ειδησεογραφία. Που είναι η εξεταστικές επιτροπές για τα εγκλήματα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.