Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- Δήλωση καταπέλτης: Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο


Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

 

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

 
Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

 
Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

 

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

 

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

 Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;

 
Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

 
Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.


Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.

 

Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

 Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση.

2 σχόλια:

  1. Αλλαγές,μεταρρυθμίσεις.!!Όλα αυτά όμως σύντροφοι ήταν δικές μας εξαγγελίες στο 5ο Συνέδριο το 2005.. Λέξεις χωρίς νόημα,εξαπάτηση κ όχι για πρώτη φορά.. Γιατί δεν κάναμε τίποτε απ΄όσα τότε λέγαμε?? Αφήστε λοιπόν τις ξαναζεσταμένες δηλώσεις γιατί μας πληγώνουν ακόμα περισσότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί, Θεέ μου, νά'μαι καχύποπτος για την αγνότητα και την ειλικρίνεια των παραπάνω θέσεων; Όχι, δεν είμαι και θά'θελα να τα επικροτήσω όλα αυτά, ίσως από ανάγκη για ιδεολογική επιβίωση, ίσως γιατί για λόγους αυτοάμυνας θέλω να κουκουλώσω αυτό το αντιαισθητικό και δήθεν συντροφικό ξεκατίνιασμα και τον ξερολισμό που ξετυλίγεται καθημερινά μπροστά μας, ίσως για υπαρξιακούς ιδεολογικά λόγους. Ελπίζω η διαίσθησή μου να με οδηγεί ορθά. Έστω κι αν είναι αγνές προθέσεις και μόνο που δεν κατάφεραν να υλοποιηθούν, μου φτάνει να ελπίζω και μου αρκεί . Οψόμεθα. (ας πάρουμε κι αυτή την "απολίτικη" άποψη υπόψη για λόγους έστω ψυχοθεραπείας, σύντροφοι..... άκου "σύντροφοι" ....να γελάσω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.