Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η ευλυγισία του προέδρου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αποτυγχάνει σε κάθε μέτωπο κι αργά ή γρήγορα θα χάσει την ψυχραιμία του… Γράφει, στο rebuke.gr, ο Θεοδόσης Παπανδρέου.

Εντυπωσιάστηκαν όσοι είδαν ένα logo σήμερα το πρωί. Και αυτό γιατί αποδεικνύει την τρομερή ευλυγισία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στριμωγμένος από όλους και από όλα στην γωνία. Η προσφιλής σε εκείνον τακτική του εκβιασμού φαίνεται πως πλέον δεν είναι αποτελεσματική σε κανένα επίπεδο. Εκτός του Αντώνη Σαμαρά.

Θα μπορούσε βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έχει πάρει τα μαθήματά του μερικά χρόνια πίσω όταν «πέταξε» την τρόικα έξω από το γραφείο του για να την παρακαλέσει γονυπετής να επιστρέψει στην συνέχεια. Και να ικανοποιήσει τα αιτήματά της τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κόστισαν στον ελληνικό λαό περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Δεν τα πήρε όμως και βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα του σήμερα. Από την όποια διαπραγμάτευση η οποία πλέον έχει φτάσει στο σημείο να στρογγυλέψουν τις γωνίες, μέχρι το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη.

Γνωρίζει καλά πως ο χρόνος δεν φτάνει για να στήσει το όραμά του. Ενα όραμα που δεν είναι τίποτε παραπάνω από το να σβήσει από το χάρτη το ΠΑΣΟΚ ως να είναι εκείνο που ως όνομα κουβαλά τις αμαρτίες και όχι εκείνοι που το συναποτελούν. Αδιαφορεί ακόμα και για τις μετρήσεις που τον φέρνουν δεύτερο πίσω από τον Νίκο Μιχαλολιάκο στις αρνητικές γνώμες δικαιώνοντας τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ξέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος πως ο ίδιος δεν μπορεί να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν πλησιάζει καν το DNA του κόμματος και αντιμετωπίζεται ως ξένο σώμα. Δεν τον ενοχλεί όμως όσο έχει την καρέκλα προφανώς του είναι αρκετό.

Ξέρει όμως και κάτι άλλο. Πως αν αποτολμήσει να εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ τότε η όποια του προσπάθεια δεν θα έχει συνέχεια. Ισως για αυτό στο logo που είδε το φως της δημοσιότητας το σήμα του κινήματος δεσπόζει σε περίοπτη θέση και από κάτω αναφέρεται η Δημοκρατική Παράταξη. Είναι ένας τρόπος για να καθησυχάσει όσους θέλουν να υπερασπιστούν την ιστορία τους.

Για να πετύχει τους στόχους του, δεν διστάζει να παραποιήσει ακόμα και τα λεγόμενα προκατόχων του αρχής γενομένης από τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι οποίοι αναφέρονταν στην Δημοκρατική Παράταξη ως συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ. Που ξεκαθάριζαν πως το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο κάτω από το οποίο θα συσπειρωθεί όλος ο χώρος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κατάφερε καν να συγκεντρώσει την πλειοψηφία της ΚΟ του κόμματος στην περίφημη πια δήλωση στήριξης για το συνέδριο της ΔΗΠΑΡ. Επτά όλοι και όλοι υπέγραψαν σε σύνολο 28.

Αποτυγχάνει λοιπόν σε κάθε μέτωπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό θα τον κάνει αργά ή γρήγορα να χάσει και την ψυχραιμία του. Μέχρι τότε θα ελίσσεται δείχνοντας πως είναι αρκετά ευλύγιστος ώστε να πετύχει ένα μεγαλοπρεπές διπλό τόλουπ που θα έλεγε και ο Αλέξης Κωστάλας.

http://rebuke.gr/2014/11/28/i-evlygisia-tou-proedrou/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.