Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η ΝΕ Καναδά χτυπά την ΔΗΠΑΡ και ζητά Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΕ ΚΑΝΑΔΑ

Μοντρεάλ 23 Νοεμβρίου 2014

Προς: Γραφείο Γραμματέα ΚΠΕ
Κοιν: Γραφείο Προέδρου
Γραμματέα Τομέα Οργανωτικού
Γραμματέα Τομέα Απόδημου

ΘΕΜΑ: Απόφαση για την μη συμμετοχή της ΝΕ Καναδά στις προσυνεδριακές διαδικασίες τις ΔΗΠΑΡ

Σύντροφε Γραμματέα

Σε Ολομέλεια στις 20 Νοεμβρίου 2014 στο Μοντρεάλ τα μέλη συζήτησαν και έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την πορεία και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουμε πως:

-προσέφερε με θετικό πρόσημο στον Τόπο,
-αγωνίστηκε για την Δημοκρατία,
-έφερε κοσμογονικές αλλαγές προς όφελος του Λαού και της Χώρας.

Στην συζήτηση διαπιστώθηκε πως:

Δεν υπήρξε διάλογος μέσα στο Κίνημα για ποιο λόγο πρέπει να οδηγηθούμε προς την δημιουργία ενός άλλου πολιτικού φορέα. Για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμμετέχει ως συνιστώσα στον νέο φορέα.

Δεν συζητήσαμε ποτέ ως κόμμα:

-Γιατί δημιουργήθηκε η Κίνηση των 58 και γιατί δεν καρποφόρησε η προσπάθεια;
-Γιατί δημιουργήθηκε η Ελιά και γιατί δεν καρποφόρησε και αυτή η προσπάθεια;
-Τι είναι αυτό που εγγυάται πως η νέα προσπάθεια θα έχει επιτυχία;
-Γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει ισότιμο συνομιλητή του, στην νέα προσπάθεια, κάποιες μονάδες;
-Γιατί η Ηγετική Ομάδα εκλεγμένη από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί απεγνωσμένα να το αντικαταστήσει με κάτι άλλο; Πιστεύουμε πως το ΠΑΣΟΚ σάπισε όπως είχε πει ο σημερινός ΠΡΟΕΔΡΟΣ άμα τη εκλογή του το 2012;
-Με ποιες αρχές και θέσεις συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στο νέο εγχείρημα;
-Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο οργανόγραμμα του νέου φορέα;
-Θέλουμε ως μέλη την συμμετοχή σε αυτόν τον νέο φορέα; Με ποιους όρους, ποιες κόκκινες γραμμές; Προχωράμε και εδώ χωρίς προγραμματική συμφωνία όπως στην Συγκυβέρνηση με την ΝΔ;

Αυτά λοιπόν και πολλά άλλα ερωτήματα που αφορούν την πορεία και την φυσιογνωμία του Κινήματος, καθώς και την προσφορά του, δεν μπορεί να τα απαντήσει η σημερινή Ηγεσία διότι δεν είναι της αρμοδιότητάς της να τα απαντήσει!

Καταστατικά, ο μονος αρμόδιος και υπεύθυνος να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα, είναι το κορυφαίο δημοκρατικό Όργανο και διαδικασία ενός Κόμματος που ονομάζεται Συνέδριο!

Η εκλεγμένη από μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ σημερινή Ηγεσία έχει υποχρέωση να δώσει βήμα στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος, να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και τις απόψεις τους σε ένα Συνέδριο ανοικτό, δημοκρατικό, με προσυμφωνημένη θεματολογία και χρονοδιάγραμμα.

Σε ένα Συνέδριο συμμετοχικό. Χωρίς αποκλεισμούς.

Σε ένα Συνέδριο όπου ο διάλογος θα είναι κυρίαρχος και οι αποφάσεις του δεν θα αρχίζουν και δεν θα τελειώνουν στην πρωτολογία και στην δευτερολογία του Προέδρου!

Σε ένα Συνέδριο όπου θα μιλήσει και θα αποφασίσει η Βάση του ΠΑΣΟΚ, η μόνη αρμόδια, αν θα το καταργήσει, αν θα το συγχωνεύσει, αν θα το αναβαπτίσει, αν θα το ανασυγκροτήσει από την αρχή ή από το μηδέν!

Επίσης να σημειώσουμε εδώ πως η αναφορά της Ηγεσίας ότι το Συνέδριο του 2013 αποφάσισε για όλα αυτά, είναι μύθος! Άλλο ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς και άλλο το ΠΑΣΟΚ ως συνιστώσα ενός άλλου πολιτικού φορέα.

Με πλήρη λοιπόν γνώση της ευθύνης μας και των κρίσιμων στιγμών που ζούμε και με αγωνία για το μέλλον του Κινήματος και της Πατρίδας αποφασίσαμε ομόφωνα πως δεν θα συμμετάσχουμε στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΔΗΠΑΡ και ζητάμε:

1-Τήρηση του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ (το οποίο τελευταία δεν βρίσκουμε στην ιστοσελίδα του Κινήματος!)

2-Διεξαγωγή έκτακτου ανοικτού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν τα πάντα.

3-Εκλογη νέων Οργάνων

Και

4-Εκλογή Νέας Ηγεσίας από την Βάση

Η σημερινη Ηγεσία δεν νομιμοποιείται να κάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό.

Για την ΝΕ Καναδά
Αρβανίτη Μέλπη
Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.