Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.


Του Αλέκου Στάμου


Όχι ότι πρέπει να εντυπωσιαζόμαστε. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και σήμερα οι φασίστες, οι ακροδεξιοί, οι "εθνικιστές", με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θρασύδειλοι και τζάμπα μάγκες. Κουτσαβάκια της χειρότερης κατηγορίας.Δεν πιστεύουν σε ιδεολογία, δεν έχουν ιδεολογία. Παρακρατικοί με κονέ, στις παρυφές ίσως και στα ενδότερα του κράτους, επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

Ο φασισμός είναι το πρόσχημα που τους δινει το "διαβατήριο" στην κοινή αξιόποινη δράση, στην αυθαιρεσία, στη βία, στην κλοπή, στους εκβιασμούς, στο νταβατζηλίκι.

Βγαίνανε στα μπαλκόνια και κόμπαζαν για τα πιστεύω τους, για την πρόθεσή τους να ισοπεδώσουν την "σάπια" δημοκρατία. Για τις ξιφολόγχες που ακόνιζαν στα πεζοδρόμια, για την ετοιμότητα των ταγμάτων εφόδων τους που θα "εδειχναν" σε όλους τι εστί βερύκκοκο. Ξεδίπλωναν τις σημαίες της χούντας, Κι όλα αυτά σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, με κραυγές και απειλές, μπροστά στις κάμερες.

Και ήταν αρκετή μια προανακριτική διαδικασία για να ξεχάσουν τα πάντα. Όχι μόνο να τα ξεχάσουν αλλά και να τα καταγγείλουν. Από εδώ πάνε τα πιστεύω τους απο εκεί και η ιδεολογία τους.

Ψοφοδεείς και κακόμοιροι ομνύουν στο όνομα της κοινοβουλευτικής δράσης και της δημοκρατίας. Παρακαλάνε το "σάπιο" σύστημα. που τάχα μου ήθελαν να καταργήσουν, για έλεος.

Και τολμάνε τα θρασίμια να μιλήσουν για πολιτικές διώξεις. Τολμάνε να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τους κομμουνιστές που οι φασίστες της εποχής εκτελούσαν ομαδικά και με συνοπτικές διαδικασίες επειδή είχαν το θάρρος, τη λεβεντιά, την πίστη στην ιδεολογία τους και δεν την αρνήθηκαν ουτε μπροστά στις κάννες του εκτελεστικού αποσπάσματος. Τους κομμουνιστές που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν για μια υπογραφή αποκήρυξης της ιδεολογίας τους που δεν έβαλαν.

Και κανείς στα ΜΜΕ δεν σχολιάζει το αυτονόητο, κάνουν την πάπια. Μη και τους χαλάσει η θεωρία των δύο ακρων του Φαήλου και του Αντώνη.

Αποβράσματα κάθε είδους και επαγγέλματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.