Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Νάνος Βαλαωρίτης: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους δαίμονες, τέτοια τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση»

O λογοτέχνης Νάνος Βαλαωρίτης σχολίασε με το δικο του τρόπο την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου, εκφράζοντας τον φόβο και τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά οργάνωση, ενώ χαρακτήρισε τα μέλη της ως «οργανωμένους δαίμονες, βλοσυρά τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑfm, εξέφρασε την απορία του για την άνοδο του ακροδεξιού μορφώματος, αναφέροντας: «Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Έχω ζήσει τρία φασιστικά καθεστώτα και μόνο οι βασανιστές τους ήταν τέτοια μούτρα. Το έγκλημα και ο φασισμός ενώθηκαν εδώ, για να δημιουργήσουν θρασύδειλους και δαιμονισμένους. Πιστεύω ότι τους εξέθρεψε η άθλια οικονομική κατάσταση των μνημονίων που μας επέβαλαν οι εταίροι μας και οι φίλοι μας οι Γερμανοί, που με μίσος λένε τέτοια ψέματα σε βάρος μας. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους»
Επίσης, επέρριψε ευθύνες στις Αρχές για καθυστερημένη αντίδραση στο φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς οργάνωσης «Αργοπόρησαν πολύ να πάρουν μέτρα. Είχαν ορισμένες δικογραφίες, αλλά τις είχαν κλείσει σε συρτάρι. Αυτά όλα εξέθρεψαν το θηρίο, διότι αν δεν το αντιμετωπίσεις, αποθρασύνεται. Έτσι είναι ο φασισμός. Εάν δεν τον αντιμετωπίσεις μαζικά, επεκτείνεται».
Επίσης, ο Βαλαωρίτης εξέφρασε την επιθυμία του «θέλω να συνεχιστεί ο αγώνας, ώστε να εκλείψουν πρώτα-πρώτα οι αιτίες του φαινομένου και μετά τα αποτελέσματα, που είναι αυτοί οι ψυχωτικοί άνθρωποι που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν αυτές τις μεθόδους. Για να βγει εκτός νόμου, πρέπει πρώτα να στηριχθούν όλες οι εγκληματικές κατηγορίες. Δεν είμαστε δυστυχώς μια χώρα που μπορεί να στείλει στο Άουσβιτς ή στη Σιβηρία χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των δημοκρατικών ελευθεριών…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.