Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ...

από τον alzap

Είναι αυτή η λογική που όλοι την καταδικάζουν αλλά πολλοί και πολλές την έχουμε κάνει τρόπο ζωής. Λογική σάπια, παλαιοκομματική και εν πολλοίς υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση στη χώρα.

Ο παλαιοκομματισμός δεν είναι φαινόμενο που έχει να κάνει με ηλικίες, είναι νοοτροπία και στάση ζωής με στόχο την ανέλιξη και την καριέρα. Δεν έχει να κάνει με την συμμετοχή στα κοινά ως τρόπο συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, έχει να κάνει με την αξιοποίηση κάθε μέσου θεμιτού και αθέμιτου για την απόκτηση κάθε είδους εξουσίας, κομματικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής και τελικά οικονομικής. Και βεβαίως είναι φαινόμενο διαπαραταξιακό.

Ο Αντώνης Καρράς μιλούσε  συχνά και πολύ  σοφά για κάποιους «ιδιαίτερα γερασμένους» νεολαίους σε σχέση με την πολιτική τους συμπεριφορά. Και ασφαλώς ισχύει και το θετικό αντίστροφο για κάποιους «ιδιαίτερα νέους» στην σκέψη και την πρακτική τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η πρακτική να μαζευόμαστε οι «κολλητοί» και οι «μυημένοι» και να σχεδιάζουμε εν κρυπτώ κινήσεις πολιτικές, με ωραία και αγαπησιάρικα λόγια,  για το μέλλον υποτίθεται της πατρίδας αλλά στην πραγματικότητα για τις προσωπικές μας επιδιώξεις, είναι πρακτική τόσο παλιά και καταδικασμένη που προκαλεί αηδία. Τουλάχιστον σε μένα.
Ο καθένας μας έχει και δικαιούται να έχει στην κούτρα του ότι νομίζει. Αλλά να μου επιτρέψετε να καταθέσω ως γέρων κάποιες απόψεις κι όποιος/α θέλει τις κρατάει. Μπορεί και να του βγει σε καλό.



Κάνει μεγάλο λάθος και είναι ο μέγιστος υβριστής του ΓΑΠ όποιος νομίζει ότι επιδιώκει ρεβανς απέναντι σε αυτούς που μεθόδευσαν και υλοποίησαν την υπονόμευση της κυβέρνησής του. Έχει ζήσει και βιώσει στο πετσί του τις επιπτώσεις μισού αιώνα ίντριγκας, προδοσίας, παρακράτους, αυθαιρεσίας  παλαιοκομματισμού όπως άλλωστε ο πατέρας του και ο παππούς του. Αυτός είναι ο λόγος που βάζει ως πρόταγμα την συνολική αλλαγή των νόμων κίνησης του οικονομικού και πολιτικού συστήματος και όχι την αλλαγή προσώπων που με ‘άλλο «φρέσκο» προφίλ θα λειτουργήσουν στο ίδιο καταδικασμένο και καταστροφικό μοτίβο. Ο Παπανδρέου δεν επιζητά την εκδίκηση απέναντι σε  όσους τον αδίκησαν  Επιζητά την διεκδίκηση  ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τους πολίτες.

Κάνει επίσης μεγάλο λάθος όποιος πιστεύει ότι ο ΓΑΠ θα μπει στην διαδικασία συναλλαγής με ομάδες ή γκρουπούσκουλα μικρών ή μεγάλων συμφερόντων είτε αυτά εμφανίζονται ότι ασπάζονται τις απόψεις του είτε βρίσκονται απέναντί του. Είναι πραγματικά κοντόθωρο και τουλάχιστον ανόητο να θεωρεί κανείς ότι ένας άνθρωπος που γνώρισε και βιώνει απόπειρες συνολικής ισοπέδωσής του από τέτοιες λογικές και συμπεριφορές ομάδων συμφερόντων μικρών ή μεγάλων επειδή στάθηκε απέναντί τους, θα βρεθεί ξαφνικά να υιοθετεί τέτοιου είδους κόλπα.

Είναι τέλος μακριά νυχτωμένος όποιος θεωρεί ότι ο ΓΑΠ που έφερε ως προτεραιότητα και αγωνίστηκε να επιβάλλει την διαφάνεια, τις καθαρές κουβέντες, τον  ανοιχτό και δημόσιο πολιτικό διάλογο, θα υιοθετήσει ξαφνικά πρακτικές που πολέμησε με κόστος ο ίδιος.

Με δύο λόγια αδέλφια το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο αυτή την εποχή, είναι η δημοκρατία, είναι η στοιχειώδης κοινωνική συνοχή, είναι η επιβίωση της πατρίδας και του ελληνισμού, για να υπάρχουν περιθώρια ενασχόλησης με παράγοντες και παραγοντίσκους παλιούς ή εκκολαπτόμενους και τα παιχνίδια τους.

Και ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.