Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Ήταν πολλοί οι διορισμοί Πάκη...

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο έλεγχος των 35.000 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έκαναν χρήση του προεδρικού διατάγματος 64/2004, γνωστού και ως «διάταγμα Παυλόπουλου» προκειμένου να μονιμοποιηθούν έχει ξεκινήσει
Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο όσοι έκαναν χρήση του διατάγματος είχαν τα απαραίτητα προσόντα και δικαιολογητικά και πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για το χρόνο προϋπηρεσίας που προέβλεπε το σχετικό διάταγμα.

Ο έλεγχος δεν σημαίνει ότι θα καταλήξει σε απόλυση για όσους έχουν μονιμοποιηθεί μέσω του διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά σύμφωνα με το Υπουργείο πρόκειται για μια επιλογή που θα οδηγήσει στην επιβολή της Δικαιοσύνης και στην προστασία εκείνων που νομίμως και δικαιολογημένα έκαναν χρήση εκείνης της ρύθμισης αφού υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει στους αρμόδιους φορείς ότι υπήρξε σειρά παραβάσεων στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων καθώς στην προσπάθεια να «τακτοποιήσουν» τα δικά τους παιδιά που δεν τηρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια, αλλοιώθηκαν συμβάσεις και κατατέθηκαν από τους υποψηφίους πλαστά πιστοποιητικά.


Σύμφωνα πάντα με το «Έθνος» οι πρώτοι έλεγχοι τους οποίους έχει αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχουν δείξει όργιο παρανομιών με αναληθείς βεβαιώσεις που αποκαλύπτουν πάρτι προσλήψεων με πλαστά δικαιολογητικά.

Οι πρωταθλητές των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων

Συνολικά με το «διάταγμα Παυλόπουλου», από το 2004 έως το 2009, μονιμοποιήθηκαν 35.239 συμβασιούχοι. Στους δήμους μονιμοποιήθηκαν 18.000 συμβασιούχοι, ενώ στα υπουργεία περίπου 6.000. Στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις δημοτικές επιχεριήσεις οι μονιμοποιήσεις ξεπέρασαν τις 11.000.

Οι πρωταθλητές των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων έχουν ως εξής:
•Υπουργείο Πολιτισμού: 1.720
•ΕΡΤ: 1.506
•Ταμείο Διαχείρισης πιστώσεων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων: 795
•Υπουργείο Οικονομίας: 741
•Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο: 579
•Δήμος Αθηναίων: 575


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.