Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Ραγκούσης: Η δράση ενός οργανωμένου παρακράτους αδίκησε απόλυτα την κυβέρνηση Παπανδρέου

Ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης υπερασπίστηκε με πάθος την πολιτική της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας  τα όσα ακούγονται για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών, ο πρώην υπουργός, δήλωσε:

"Πάνε πολλά χρόνια, μη πω δεκαετίες, την Ελλάδα πίσω όλες αυτές οι αποφάσεις. Είναι πολύ κακό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνεται ξαφνικά όλη η Ελλάδα μια εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα πέσουν στην μάχη του σταυρού μερικές δεκάδες υποψηφίων ευρωβουλευτών. Εξέλιξη που παραπέμπει σε μία απίστευτη ποσότητα μαύρου πολιτικού χρήματος που θα διακινηθεί, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να έχει στον ήλιο μοίρα κανείς υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθώς επίσης και παραπέμπει ευθέως στο γεγονός ότι μετατρέπεται η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, σε δημοκρατία των καναλιών.

 Γιατί, μη γελιόμαστε, δεν θα αποφασίσει ο πολίτης, αυτά είναι τώρα δικαιολογίες, στην πραγματικότητα θα αποφασίσουν τα κανάλια με βάση ποιόν εκλεκτό θα βγάλουν την τελευταία εβδομάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, που θα επιλέξουν οι καναλάρχες και οι διευθυντές των δελτίων ειδήσεων. Τελεία και παύλα. Είναι δυστυχώς οι προφάσεις για να γυρίσει η χώρα δεκαετίες πίσω και το πολιτικό της σύστημα".

Επίσης, ο Ραγκούσης, υποστήριξε ότι θεωρεί ότι είναι εντός πολιτικής και αφού προέτρεψε τον ίδιο τον Βαγγέλη  Βενιζέλο να βάλει σταυρό και στον εαυτό του, ενώ σε ερώτηση αν και κατά πόσο θεωρεί ότι αδικήθηκε η διακυβέρνηση Παπανδρέου εξαπέλυσε μύδρους λέγοντας:

"Απόλυτα. Αυτό το θεωρώ αποτέλεσμα της δράσης ενός οργανωμένου παρακράτους…, σε μία λογική εκμετάλλευσης του πραγματικού προβλήματος των Ελλήνων πολιτών. Την Ελλάδα το 2009 μας την παρέδωσαν ως ασθενή σε κώμα. Η χώρα χρεοκόπησε και πάνω σε αυτή την χρεοκοπημένη Ελλάδα βγήκαν μερικοί παλικαράδες και απογειωθήκαν πολιτικά, γιατί βεβαίως είπαν ένα σωρό ψέματα στον ελληνικό λαό."Ακόμη σχετικά με την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, ο Ραγκούσης υποστήριξε:

"Το γεγονός ότι τα greek statistics έχουν γίνει παγκόσμιο συνώνυμο των πειραγμένων στατιστικών και αυτά ήταν τα greek statistics της διακυβέρνησης Καραμανλή και να μιλάμε τώρα για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, τότε με συγχωρείται πολύ αλλά αυτά μπορεί να τα συζητάει εύκολα άνετα όποιος νομίζει, αλλά προφανώς θα του είναι και πολύ εύκολο κάποια στιγμή ότι μάλλον μας ψεκάζουν. Αυτά είναι παραμύθια της Xαλιμάς. Η χώρα χρεoκόπησε. Είχαν ξοδέψει, η κυβέρνηση Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο πολιτισμού, το 2009, 36 δισ. ευρώ που δεν υπήρχαν. Τελεία και παύλα. Η χώρα γι’ αυτό χρεοκόπησε. Ποιά στατιστικά και ποιό σκάνδαλο με την ΕΛΣΤΑΤ και παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι ντροπή πια. Είναι ντροπή να ταλαιπωρούν την κοινή λογική, να ταλαιπωρούν άλλο την απλή λογική του Έλληνα πολίτη. Έλεος πια, έλεος. 36 δισ. μόνο το 2009 είχαν ξοδέψει, ενώ δεν υπήρχαν. Και έβγαιναν και λέγαν ότι έχουν έλλειμμα 3 και 4 και 5% και αποδείχθηκε ότι το έλλειμμα ήταν 15,5%, δηλαδή 36 δισ. ευρώ…”.

Τέλος, αναφερόμενος στο παλαιοκομματικό σύστημα είπε:

"Θα κάθομαι να απολογούμε εγώ τώρα, την ίδια στιγμή που ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ηγέτης του ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες, είναι πίσω από τη φυλακή και δεν ξέρουν ακόμα, μετράνε τις μιζές που είχε μαζέψει και η παρέα του. Και είμαστε εμείς απολογούμενοι που αναλάβαμε να καθαρίσουμε όλη αυτή τη βρωμιά της μεταπολίτευσης.

ηχητικό απόσπασμα  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.