Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Για όλα φταίνε .... οι άλλοι

Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις συζητήσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές, τις δηλώσεις υπουργών και "παραγόντων", τα άρθρα έγκριτων δημοσιογράφων.
Ποιος φταίει που είμαστε σε αυτοί την κατάσταση; Μα  οι δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι τεμπέληδες, και  λουφαδόροι, ανίκανοι και άσχετοι, έχουν διοριστεί με μέσον και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε ταμπουρωμένοι πίσω από την "μονιμότητά" τους

Δεν θα σχολιάσουμε ποιος έχει την ευθύνη του διορισμού τους, από το παράθυρο, γιατί είναι προφανές.

Αυτοί οι ίδιοι οι βουλευτές και οι υπουργοί, που σήμερα χτυπιούνται στα τηλεπαράθυρα  για την "εξυγίανση" του δημόσιου τομέα, οι οποίοι όμως έκανα ότι μπορούσαν προκειμένου να μην τελεσιδικίσουν οι ποινές για τους αποδεδειγμένα "επίορκοι", Αυτοί οι ίδιοι παρεμπόδιζαν την διοίκηση να πράξει το αυτονόητο, να τους τιμωρήσει και να τους αποβάλει από το σώμα του Δημοσίου.
Προφανώς δεν γνώριζαν ούτε ότι διόριζαν τα "δικά μας παιδιά" που ήταν «ανίκανα» ως δημόσιοι λειτουργοί.
Οι κουμπάροι, οι ανιψιοί, τα πρωτοδευτεροξάδελφα, τα βαφτιστήρια - δεν θα αναφερθούμε σε "συντοπίτες", κοντοχωριανούς κλπ, διορίζονταν από αυτούς που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.
Πυροβολούν όλους μαζί ανεξαιρέτως τους δημοσίους υπάλληλους, μέσα σε αυτούς ανθρώπους που εισήλθαν αξιοκρατικά με εξετάσεις, υψηλού επιπέδου και που προσφέρουν στην εργασία τους δουλειά για δύο και τρεις (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των εχόντων μπάμπα εις την Κορώνη που θεωρούσαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να δουλεύουν).
Επίσης, για την "ασχετοσύνη" κάποιων υπαλλήλων, μήπως λέμε τώρα, ευθύνονται και ολίγον οι κύριοι βουλευτές και υπουργοί που έκαναν μετατάξεις προσωπικού -βλ. Ολυμπιακή, σε υπηρεσίες που ο μεταταχθείς εξ ορισμού ΔΕΝ μπορούσε να προσφέρει;  

Φυσικά, λειτουργεί και η άλλη προπαγάνδα, της υπεράσπισης των απολυμένων από τον ιδιωτικό τομέα, που εξομοιώνουν -ξαφνικά - με το απόλυτο καλό έναντι στο απόλυτα διεφθαρμένο (δημόσιο). 
Αλλά, μήπως ο ιδιωτικός τομέας δεν λειτουργούσε με τα ρουσφετάκια τους; Ο ιδιωτικός τομέας ΕΙΝΑΙ ο παράδεισος της ισότητας και της ισονομίας;
Κι όταν περάσουν αυτά που θέλουν για το δημόσιο, ποιος έχει σειρά;

Το απογοητευτικό όμως, δεν είναι η συμπεριφορά όλων αυτών. Το απογοητευτικό είναι ότι ο πολίτης σαστισμένος και χτυπημένος από την ανεργία και την ανέχεια, από την δηλητηριασμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αφήνεται να του περνούν το παραμύθι.
Στρέφουν τη μια κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης και στο τέλος κανείς δεν θα έχει μείνει να υπερασπιστεί κανένα. Όσο επιτρέπουν στα ΜΜΕ και σε μια μερίδα πολιτικών να μας χειραγωγούν η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.