Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Οικονόμου: Δεν χρειαζόμαστε άλλο πρόγραμμα – Να αποπληρωθούν οι οφειλές προς την Ελλάδα

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κυρίου Σόιμπλε στην Ελλάδα και τις σχετικές θέσεις που διατύπωσε, ο Παντελής Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
- Δεν χρειάζεται να απασχοληθεί κανείς ούτε τώρα, ούτε αργότερα, με το εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα στήριξης. Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος, όπως αυτό αποφασίστηκε τον Οκτώβριο του 2011. Το μόνο θέμα συζήτησης θα μπορούσε να είναι αν η συμφωνία θα λήξει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2014 ή θα καταγγελθεί νωρίτερα. Η ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνδυαστεί οπωσδήποτε με την αποκατάσταση της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας.
- Οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας θα μπορούσαν να μπουν σε νέα, πιο παραγωγική φάση, εάν τακτοποιούνταν, επί τέλους, οι οφειλές προς την χώρα μας από το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. Είναι η ώρα να δοθεί τέλος στην αδιανόητη αυτή εκκρεμότητα, με μια απλή και φιλική διευθέτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.