Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τεράστιες είναι οι απώλειες για το Δημόσιο από τις εκκρεμοδικίες.

Υποθέσεις που δεν εκδικάζονται στοιχίζουν 7 δισ ευρω στο Δημόσιο. Περισσότερες από 550.000 είναι οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά πρωτοδικεία, με αποτέλεσμα πάνω από 7 δισ ευρώ ανέρχοναι οι απώλειες του Δημοσίου, λόγω της μη εκδίκασης αυτών των υποθέσεων για φόρους και πρότιμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, στα διοικητικά πρωτοδικεία της χώρας εκκρεμούν περισσότερες από 550.000 υποθέσεις και όπως εκτιμούν λειτουργοί της Διοικητικής Δικαιοσύνης, μόνο οι εκκρεμοδικίες που αφορούν υποθέσεις φορολογικού ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να αποφέρουν περίπου 1,5 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων θα διοχετευόταν στα δημόσια ταμεία, ενώ τα υπόλοιπα θα εισπράττονταν από στους πολίτες που έχουν προσφύγει σε βάρος του Δημοσίου.
Στο μέτωπο της ποινικής δικαιοσύνης οι εκκρεμείς υποθέσεις υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο.
Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς δικαστικών παραγόντων, τα χαμένα έσοδα από την μη επιδίκαση υποθέσεων πιθανώς υπερβαίνουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το πρόβλημα όπως έχει εξαπλωθεί πέρα από τις εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς σημαντικό είναι και το ζήτημα που σχετίζεται με τη εκμετάλλευση των δεσμευμένων λογαριασμών σε υποθέσεις υποδίκων και καταδίκων για οικονομικά εγκλήματα. Σε ό,τι αφορά σημαντικές υποθέσεις, τα δεσμευμένα ποσά ανέρχονται στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Και να ρωτήσουμε εμείς, αυτό ΔΕΝ είναι σκάνδαλο; Σε αυτό δεν έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα πριν κοπούν μισθοί -συντάξεις και απολυθεί κόσμος; ΔΕΝ επρεπε η κυβερνηση να φροντίσει να πάρει αυτά τα χρήματα για να κλείσει "τρύπες" πριν λάβει τα αιματηρά μέρα για τους πολίτες; Θα απαντησει κάποιος; Ο υπουργός Δικαιοσύνης; Ο πρωθυπουργός; Ο αντιπρόεδρος;....... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.