Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση του Γιώργου Πεταλωτή στον Παρατηρητή της Θράκης, σχετικά με το χθεσινό Eurogroup

"Η συντηρητική, μυωπική ηγεσία της Ευρώπης, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι μετά από τρία χρόνια πρωτοφανούς κρίσης, αδυνατεί να δεχθεί την πραγματικότητα.
Υποτάσσει την επιβίωση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όχι απλώς της Ελλάδας, σε μικρόνοα και επικίνδυνα συγκεκριμένα συμφέροντα, για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη με τεράστιες, βέβαια, οικονομικές προεκτάσεις.
Αντί να τελειώνουμε με την καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα, για να ανοίξει ο δρόμος προς μονιμότερη λύση, αυτήν την φορά η ίδια η Ευρώπη υπήρξε ανακόλουθη των δεσμεύσεών της.
Οφείλουν, Ευρωπαϊκή Ένωση και Eλληνική Κυβέρνηση να δώσουν άμεσες απαντήσεις, στην πράξη πλέον, σχετικά με την υπέρβαση της κρίσης. Η καταβολή της δόσης δεν μπορεί να είναι ακόμη εθνικός μας στόχος, αλλά να σεβαστούμε και τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο δοκιμάζεται έντονα. Να περιγράψουμε άμεσα την προοπτική της χώρας μας γιατί σε λίγο θα είναι αργά.
Είναι σαφές ότι δεν έπρεπε να φθάσουμε μέχρι εδώ. Τώρα που υποτίθεται ότι όλοι έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει, θα πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους και ότι δεν βρισκόμαστε στο 2009 αλλά στο 2012, με ότι μεσολάβησε και με ότι συνεπάγεται αυτό. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.