Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γιατί ο Γ. Παπανδρέου είναι μακράν το πιο προοδευτικό μυαλό στην πολιτική ...

Επιχειρώντας να παρουσιάσει λόγους για τους οποίους χρειαζόμαστε τα Video Games σε κάθε τάξη, ο Jordan Shapiro δεν θα φανταζόταν πως στην ομιλία του θα δεχόταν ερώτηση από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Μάλιστα σε άρθρο για την ομιλία του καλεί τους αναγνώστες να παρακολουθήσουν το βίντεο και να δουν στο τέλος του τις απαντήσεις που δίνει στον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Σαπίρο, συγγραφέας του βιβλίου «FREEPLAY: A Video Game Guide to Maximum Euphoric Bliss» μίλησε για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το σχολείο και εστίασε συγκεκριμένα στο «γιατί τα χρειαζόμαστε στις τάξεις»

Ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε ότι διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Παιδείας -αφού και η ομιλία στην οποία παρευρισκόταν ήταν σχετική με την εκπαίδευση- ενώ δεν έκρυψε πως του αρέσει η ιδέα των Video Games στην εκπαίδευση.

"Πιστεύετε πως η χρήση τους κατά μία υπονομεύει την ιεραρχία στην εκπαίδευση; Βλέπετε πρακτικούς τρόπους για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε; Είναι κάτι που αναπτύσσεται;" ρώτησε  ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Jordan Shapiro του απάντησε πως υπάρχει ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα που έχει μάλιστα τη στήριξη ιδρυμάτων.
(Δείτε την ερώτηση στο 27.30 εδω)
Στην ομιλία που έδωσε ο Shapiro στο Global Education And Skills Forum στο Ντουμπάι, επιχείρησε να παρουσιάσει τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητα τα Video Games σε κάθε σχολική αίθουσα, εξηγώντας πως μπορούν να μας οδηγήσουν μακριά από μια εκπαιδευτική κουλτούρα που καθοδηγείται από τον εξωγενή ανταγωνισμό και τις ανταμοιβές.
Αντίθετα, τα Video Games μπορούν, όπως εξηγεί, να μας οδηγήσουν σε μια κουλτούρα εσωτερικών κινήτρων και επιμελούς αλληλεπίδρασης με τον κόσμο.

Πιστεύεται ότι υπάρχει άλλος Έλληνας πολιτικός που να είχε τέτοιες αναζητήσεις; Που να ενδιαφερόταν για νέες καινοτόμες πρακτικές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.