Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πεταλωτής: «Είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω το ΠΑΣΟΚ πού βρίσκεται…»


Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, άσκησε σκληρή κριτική στους κομματικούς σχηματισμούς που εξέφραζαν ή εκφράζουν τον χώρο της κεντροαριστεράς, σημειώνοντας πως «είναι μακριά από τον κόσμο» και βέβαια δε παρέλειψε να προσδιορίσει το πολιτικό στίγμα του ως ΠΑΣΟΚ την ώρα που άλλοι ψάχνονται.....

Σε μία συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Readyo.gr υποστήριξε: «Εγώ δεν είμαι κολλημένος ούτε στα σύμβολα, ούτε στα ονόματα, ούτε στις ταμπέλες. Όταν λέμε ΠΑΣΟΚ, το λέω ως προς την ουσιαστική άποψη. Προέρχομαι από μία παράταξη, η οποία προσέφερε στην ελληνική κοινωνία, η οποία πήρε το τεράστιο πολιτικό κόστος να διαχειριστεί μία κρίση».

Επίσης, δήλωσε ότι ανήκει στην προοδευτική παράταξη και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να γίνουν διεργασίες και να υπάρξει μετεξέλιξη, αλλά παρατήρησε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό τεχνικά.
"Μην έχουμε ψευδαισθήσεις –που κάποιοι έχουν – ότι θα σβήσουμε την ‘ταμπέλα’ ΠΑΣΟΚ που είναι απαξιωμένη στα μάτια του κόσμου, θα πάρουμε ένα άλλο σύμβολο, την κοπανήσαμε και ξεγελάμε τον κόσμο. Να κλείσει ένας κύκλος, κλείνει εύκολα. Για να ανοίξει ένας άλλος χρειάζονται διεργασίες οι οποίες δεν γίνονται", τόνισε με την σημείωση ότι αυτές δεν μπορεί να είναι διεργασίες κάποιων που θα βρεθούν σε ένα τραπέζι για κάποια συμφωνία ενόψει εκλογών. "Απαιτούνται βαθύτερες διεργασίες που δεν γίνονται".

Ο Πεταλωτής δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στις επιλογές του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την πορεία του στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. 
«Σήμερα έχουμε μια συγκυβέρνηση στην οποία πραγματικά πολύ δύσκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος, ποιος είναι ο προοδευτικός και ποιος είναι ο συντηρητικός», είπε υπενθυμίζοντας τις ενστάσεις που είχε διατυπώσει γύρω από τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση και πόσο θα πρέπει να ταυτίζεται ή όχι με τη ΝΔ. Παραδέχθηκε πως θα ήταν ανακολουθία για το κόμμα του να μη στηρίξει μία κυβέρνηση που προσπαθεί να φέρει σε πέρας ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό πρόγραμμα, πλην όμως παρατήρησε πως «από το ‘στηρίζω μια κυβέρνηση’ μέχρι το ‘ταυτίζομαι με μια συγκεκριμένη διακυβέρνηση’, έχει πολύ μεγάλη διαφορά», με το ΠΑΣΟΚ σήμερα να μη θέτει –όπως είπε- τους όρους και το στίγμα προς μία προοδευτική κατεύθυνση.

Όταν ρωτήθηκε για τα διάφορα σενάρια αποσταθεροποίησης θύμισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ποιος σταθεροποιεί την χώρα και ποιος όχι. «Δίνουμε εξετάσεις όλοι μας και νομίζω πως σε αυτή τη μεγάλη συζήτηση που θα γίνει κάποτε θα κριθούμε όλοι, ποιος πραγματικά έδειξε μια συνεπή στάση στο σημείο μηδέν και ποιος στην κυριολεξία την κοπάνησε». Ενώ θύμισε και ποιος πραγματικά την «κράτησε» όρθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.