Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο ανοιχτοχέρης Στυλιανίδης και οι ΜΚΟ....

Πολλά ακούγονται τελευταία για τις αμαρτωλές ΜΚΟ, στις οποίες πολύ σωστά επενέβη η δικαιοσύνη όπου θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν.
Θυμάται κανείς όμως, το σχετικά πρόσφατο πάρτι των ΜΚΟ επί Στυλιανίδη;  
Ανασύραμε το δημοσίευμα από το tvxs.gr πριν τέσσερα χρόνια στις 16/2/2010

"Αναταραχή και σχόλια στον τοπικό Τύπο της Ροδόπης έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας για τις υπέρογκες χρηματοδοτήσεις προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ενέκρινε την περίοδο 2004 – 2007 ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, καταγόμενος από τη Ροδόπη και υφυπουργός Εξωτερικών τη συγκεκριμένη περίοδο.

Όπως αποκάλυψε η Κ.Ε. τη μερίδα του λέοντος στις επίμαχες χρηματοδοτήσεις έλαβε η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», την οποία ίδρυσε ο Παντελής Σκλιάς, προσωπικός φίλος του πρώην υφυπουργού “από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Προοπτική έλαβε από το Υπουργείο Εξωτερικών συνολικά το ποσό μαμούθ των 5 εκατ. ευρώ.

Παρόμοια προνομιακή μεταχείρηση φέρεται να είχε και το “Κέντρο Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου” του καθηγητή Σπύρου Φλογαΐτη, ο οποίος διετέλεσε δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, και στην υπηρεσία του οποίου φέρεται να εργαζόταν ως ερευνητής ο κ. Στυλιανίδης. Χαρακτηριστικό είναι το γέγονός ότι ενώ το 2003 το Κέντρο Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου έλαβε ως χρηματοδότηση 210.000 ευρώ, την αμέσως επόμενη χρονιά, που ανέλαβε την κυβένρηση η ΝΔ, η ίδια ΜΚΟ έλαβε 1.260.000 ευρώ

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Κυριακάτικη Ελευθεοτυπία και η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, με τις ευλογίες του Ευρυπίδη Στυλιανίδη φέρεται να κατευθύνθηκαν και άλλα ποσά προς την Κομοτηνή και την Ροδόπη. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται η περίπτωση της ΜΚΟ Αλληλεγγύη που το 2004 χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με 900.000 ευρώ για να αγοράσει σιτηρά από τη Ροδόπη ως επισιτιστική βοήθεια για την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και την Ιορδανία ενώ το 2004 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις λίστες των ΜΚΟ και η «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής», η οποία έλαβε 140.000 ευρώ για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των ορφανών και των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην ΠΓΔΜ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.