Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

του Σταύρου Σταυρόλαιμου

     
  Άνοιξε πάλι ο βόθρος των μεγάλων αφεντικών  και ρέουν στους δρόμους  σιχαμερά βοθρολύματα,  η μπόχα των οποίων φέρνει λιποθυμιά. Μόλις βγήκε ανοιχτά ο Παπανδρέου και άσκησε κριτική στον Ζάππειο Πρωθυπουργό, αμέσως και χωρίς χρονοτριβή,  πιάσανε πρόθυμα  δουλειά πάλι τα παπαγαλάκια της διαπλοκής.  Όλες οι καλοπληρωμένες  τηλεοπτικές μουτσούνες και οι κονδυλοφόροι της πλάκας, με προ 14ετίας περσινά ξινά σταφύλια, κόβουν και ράβουν παλιομοδίτικα κουστουμάκια με σκοπό  να τα φορέσουν στον Γ. Παπανδρέου, χωρίς να του πάνε καθόλου.  
     Προσπαθούν να σπιλώσουν εκείνον που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε θέματα, εντιμότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας και το έχει αποδείξει διαχρονικά και ποικιλοτρόπως. Κι όμως εκεί, τα ρουφιανομάγαζα της  αρπαχτής,  τηλεοπτικά και έντυπα, βγάζουν χολή σε βάρος του, χωρίς ουσία,  χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, χωρίς καμιά ένδειξη. Το μόνο που λένε είναι ότι κάποιος παλιός συνεργάτης του ΓΑΠ ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, άρα εκ του πλαγίου και  από σπόντα,  επιδιώκουν να τον συνδέσουν με την υπόθεση της Μ.Κ.Ο και  να τον  πλήξουν πολιτικά. 
    Ενώ λοιπόν κάνουν αριστοτεχνικά μακροβούτια στο παρελθόν ψάχνοντας για πράσινα λαβράκια, πραγματοποιούν σκοπίμως  άλματα στο χρόνο, χωρίς να αγγίζουν καθόλου  τα αίσχη και τις αθλιότητες του Καραμανλή και της παρέας του που ερχόμενοι το 2004  ως σεμνοταπεινοί νοικοκύρηδες στην εξουσία και μέχρι  το 2009,  οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, στα μνημόνια και στην  επιτήρηση της Τρόικας.
    Τόσα σκάνδαλα, τόσες ρεμούλες και αρπαχτές,  τόση σήψη και παρακμή,  τόσα εγκλήματα σε βάρος του λαού που πληρώνει σήμερα επώδυνα το μάρμαρο της  δικής τους τυχοδιωκτικής πολιτικής  κι όμως  είναι στο απυρόβλητο. Καμιά αναφορά στον πρωτεργάτη της καταστροφής του τόπου, που από τότε,  ήπιε το αμίλητο νερό,  περιπλανώμενος από χωρίου εις χωρίον, άνετος, ατάραχος και χωρίς την παραμικρή  ενόχληση. Καμιά ενασχόληση με τους κουμπάρους Πανάγους και σία, τους Αγάπιους,  τους Χούπηδες, τους Ζαχόπουλους, τους Βαρθολομαίους, τους Βουλγαράκηδες, τους Προκόπηδεςς, τους Παυλίδηδες και τόσους άλλους λεβέντες της Δεξιάς,  που όρθωσαν στη χώρα μια απίστευτη Βαβυλώνα ασυδοσίας,  με ολοσχερή ισοπέδωση διαχρονικών αρχών και αξιών των Ελλήνων.       
     Επανερχόμαστε στο θέμα μας όμως.  Ακόμα και να υπήρξε ανάμειξη,  στην συγκεκριμένη υπόθεση της ΜΚΟ,  κάποιου συνεργάτη του τότε υπουργού εξωτερικών, λέμε τώρα,  τι σημαίνει αυτό;
- Ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση εκείνος με την υπόθεση; 
- Ότι ελέγχεται αυτός που με τις νομοθετικές του παρεμβάσεις την ίδια περίοδο, έλυσε καίρια ζητήματα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της δυνατότητας του κράτους να ελέγχει τα αρπαχτικά;
- Ενοχοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο εκείνος που προώθησε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε  ότι αφορά τις ΜΚΟ και  με βάση το οποίο, οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ, θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό,  τέθηκαν για πρώτη φορά προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, συστάθηκε Επιτροπή Πιστοποίησης και Αξιολόγησης των ΜΚΟ και συγκροτήθηκε Εθνική  Συμβουλευτική Επιτροπή ΜΚΟ, τα συμπεράσματα των συνεδριάσεων της οποίας,  περιλαμβάνονται σε έκθεση η οποία αποστέλλεται στη  Μόνιμη Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων; 
   Αστεία πράγματα. Όσο όμως  και να πασχίζουν, όσο και να ουρλιάζουν,  όσο και να βροντάνε τα λυκόρνια της ξευτίλας και της παραπληροφόρησης του λαού, θα υφίστανται συνεχώς απανωτές και ταπεινωτικές  ήττες. 
    Ας έχουν υπόψη ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Και ο Παπανδρέου μάλιστα είναι τόσο καθαρός σαν διαμάντι,  που οι ασχήμιες, οι συνωμοσίες, οι πλεκτάνες και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση,  είναι καταδικασμένα να αποτυγχάνουν συνεχώς και παταγωδώς.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.