Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ με την εισαγγελική δίωξη κατά Καμμένου«Πολιτικά ακραία και άστοχη», χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του  τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμένου για τον Χρήστο Πάχτα, ωστόσο εξέφρασε τη διαφωνία του με την άσκηση δίωξης εναντίον του, μια κίνηση ποτ προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε επί των δηλώσεων Καμμένου με καθυστέρηση ωρών το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και τόνισε ότι «η σπουδή της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του, μετά μάλιστα από προτροπή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, γεννά ερωτήματα, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της Χρυσής Αυγής προκαλούν και επιτίθενται αδιακρίτως και κατ΄ εξακολούθηση σε πολίτες και δημάρχους, μένοντας στο απυρόβλητο».

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γίνονται επιλεκτικές διώξεις και χρειάζεται να εισηγηθεί το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει ότι «ακόμα περιμένουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταδικάσει την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ».

Η μάλλον διφορούμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που έσπευσε να δηλώσει: 

«Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ασκηθεί δίωξη κατά των στελεχών της ΧΑ ή να μην ασκηθεί δίωξη στον κυβερνητικό του εταίρο για την προτροπή σε άσκηση βίας; Πόσο δύσκολο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει κάθε πράξη βίας, κάθε προτροπή σε πράξεις βίας, κάθε εγκωμιασμό της πολιτικής και κοινωνικής βίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.