Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Νέα γκάφα στο ΠΑΣΟΚ : "κανείς πολιτικός αρχηγός δεν ήθελε Δημοψήφισμα"!!

Μέσα στον πανικό του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα έπεσε σε νέα γκάφα η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μοιράζοντας τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για το δημοψήφισμα το φθινόπωρο του 2011. Με αυτόν τον τρόπο οι συνεργάτες του Βενιζέλου θέλησαν να τονίσουν πως δεν ήταν μόνο ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών που είχε ταχθεί κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.
Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών – όπως τις διένειμε το ΠΑΣΟΚ – έχουν ως εξής:

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά
Η ΝΔ θα εμποδίσει πάση θυσία τους «τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στο «εκβιαστικό», όπως το χαρακτήρισε δημοψήφισμα και προαναγγέλοντας πολιτικές πρωτοβουλίες. Εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, υποστήριξε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν απλό αίτημα, αλλά εθνική ανάγκη και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα τις επιδιώξει με κάθε τρόπο.
Απέφυγε πάντως να απαντήσει αν θα προχωρήσει στην παραίτηση όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας. Πρόκειται για ένα σενάριο που κυκλοφορεί από το πρωί και σύμφωνα με το οποίο, υπάρχει πιθανότητα ο κ. Σαμαράς να παραιτήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να διαλυθεί η Βουλή και να πάμε σε εκλογές.
Στις δηλώσεις του, έξω από το προεδρικό μέγαρο, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να διασωθεί θέτει ένα διχαστικό και εκβιαστικό δίλημμα, βάζοντας σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Υποστήριξε δε, πως ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μη μπει σε περιπέτειες το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
«Σ΄αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη, με κάθε τρόπο, να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοπκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς, να μην μας βρουν συνεργούς» πρόσθεσε.

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα
Για «τρικ προκειμένου να κερδίσει χρόνο στην εξουσία η κυβέρνηση», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση και ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες και μάλιστα με απλή αναλογική.
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι στην περίπτωση κατά την οποία το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα αφορά διλήμματα όπως η παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, «η πραγματική πτώχευση θα συμβεί πολύ πριν φθάσουμε στην κάλπη»και μίλησε για «πολύ επικίνδυνη ζαριά» για την χώρα.
Πρόσθεσε δε ότι αν πρόκειται απλώς για «οχυρωματικά έργα» και «προσπάθεια συσπείρωσης των δυνάμεων του Μνημονίου», «τότε θα έχει κοντά ποδάρια», ενώ αν πρόκειται για «απόπειρα φυγής, δεν αφορά τη χώρα», αλλά τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου.

Δήλωση Φώτη Κουβέλη
«Το δημοψήφισμα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κοινωνία σε διλήμματα, τα οποία δεν υπηρετούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος», παρατηρεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης και συμπληρώνει ότι «είναι ανάγκη η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές».

Λακωνική η Παπαρήγα ζητά εκλογές λέει όχι στο δημοψήφισμα σημειώνοντας ότι ξεγελά τον λαό …

Πολύ καλή η ιστορική αναδρομή αλλά δεν εξηγεί δύο πράγματα :
Γιατί δεν ήθελαν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί το δημοψήφισμα;
Μήπως γιατί με την άμεση απάντηση του ο ελληνικός λαός θα αποφάσιζε για το μέλλον του και αυτό όχι μόνο θα εκτόνωνε την κατάσταση -στην οποία είχαν άπαντες επενδύσει για το μέλλον τους- αλλά  θα ενδυνάμωνε και τη θέση του πρωθυπουργού της χώρας του Γιώργου Παπανδρέου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό;

Και κάτι ακόμα, που λησμονήθηκε σε αυτή την ....ιστορική αναδρομή...Γιατί ο Βαγγέλης Βενιζέλος βγήκε να υπερασπιστεί το δημοψήφισμα;
Πότε έκανε λάθος;
Γιατί έκανε τη "διορθωτική "δήλωση ξημερώματα επιστρέφοντας από τις Κάννες;

Δείτε και πάλι την ξεκάθαρη θέση του Γιώργου Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.