Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Δρούτσας προς Μπαρόζο: «Τεράστιο θέμα θεσμικής και ηθικής τάξης»


Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Δρούτσας απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jose Manuel Barroso σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
________________

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
Αγαπητέ Χοσέ Μανουέλ,

Σε πρόσφατο δημοσίευμά της με τίτλο “How the euro was saved”, η εφημερίδα Financial Times αναφέρεται στο παρασκήνιο της Συνόδου G-20 που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες στις 3-4 Νοεμβρίου του 2011.

Όπως θα θυμάστε, στο περιθώριο της συγκεκριμένης Συνόδου συζητήθηκε η πρόταση που είχε υποβάλει η Ελληνική Κυβέρνηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης που είχε συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου 2011.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο επικεφαλής του Γραφείου της Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, τηλεφωνήσατε στον κ. Αντώνη Σαμαρά, τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ο οποίος «γνωρίζατε ότι ήθελε απεγνωσμένα να αποφύγει το δημοψήφισμα» και εξασφαλίσατε την συγκατάθεσή του προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας με κάποιον «τεχνοκράτη». Αποφασίσατε μάλιστα να μην ενημερώσετε σχετικώς τον κ. Σαρκοζί ή την κυρία Μέρκελ.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρει πως στο περιθώριο των συζητήσεων και χωρίς να ενημερώσετε για τις προθέσεις σας τον Έλληνα Πρωθυπουργό που βρισκόταν στην ίδια αίθουσα, συμφωνήσατε με τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο πως το δημοψήφισμα δεν έπρεπε να γίνει. Χαρακτηριστικά, σας αποδίδεται η φράση «Πρέπει να ‘σκοτώσουμε’ αυτό το δημοψήφισμα» (“We have to kill this referendum”), με την οποία – σύμφωνα με το δημοσίευμα – συμφώνησε ο κ. Βενιζέλος.

Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί αυτοί, τους οποίους προς το παρόν δεν έχετε διαψεύσει, αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργείται εξαιρετικά σοβαρό θέμα θεσμικής και ηθικής τάξης, καθώς παρουσιάζεται ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα ενός Κράτους Μέλους, να «συνωμοτεί», πίσω από την πλάτη δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ανατρέψει μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της.

Πηγή: http://alexacos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.