Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Παπούλιας στον Γκάουκ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έθεσε ευθέως θέμα γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου στο Γερμανό πρόεδρο Γιόαχιμ Γκάουκ, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.  

«Δεν παραιτηθήκαμε ποτέ από τις διεκδικήσεις και για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο. Απαιτείται άμεση λύση του προβλήματος με ταχύτατη έναρξη των συνομιλιών» είπε στο Γερμανό πρόεδρο ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Γκάουκ δήλωσε, διπλωματικά, αναρμόδιος και πρόσθεσε: «Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να πάρω θέση διαφορετική από αυτή που έχει η γερμανική κυβέρνηση και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βρω τα κατάλληλα λόγια για να αναγνωρίσω την ευθύνη των γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων έναντι της Ελλάδας. 

Αύριο ο Γερμανός πρόεδρος θα επισκεφθεί μαζί με τον Κάρολο Παπούλια το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες στο Νομό Ιωαννίνων όπου οι ναζί κατακτητές του ορεινού τάγματος της Βέρμαχτ Εντελβάις εκτέλεσαν εν ψυχρώ 92 άτομα κυρίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Ανάμεσα στα παιδιά αυτά ήταν και ένα παιδί μόλις έντεκα μηνών.

1 σχόλιο:

  1. Ζήτω ο εξοχότατος Προέδρός μας, ο Γκάου! Ας ανακράξουμε λοιπόν, άπαντες οι πατριώτες "Sieg Heil..!", χαιρετώντας όπως στην Ουκρανία, ..αρχαιοελληνικά! http://ametroepeia.pblogs.gr/2013/11/thantamwsoyme-sta-goynaradika-proedre-antistasiake.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.