Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Πάγκαλος για Παπαθανασίου και 58 καρφώνει: «Ο Μανιάτης που είναι ΠΑΣΟΚ πρέπει να είπε “ναι”»

Για τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και για το ζήτημα που ανέκυψε με τον διορισμό στην προεδρία των ΕΛΠΕ του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου μίλησε την Τρίτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99, 5 ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς πως οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ στο θέμα είναι υποκριτικές.

Στη συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ο Θόδωρος Πάγκαλος υπενθύμισε πως ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος που λογικά έχει λόγο στον διορισμό του εκάστοτε προέδρου των ΕΛΠΕ, είναι ΠΑΣΟΚ.

«Κατ’ αρχήν θεωρώ ότι ο κ. Μανιάτης είναι ΠΑΣΟΚ, αν δεν κάνω λάθος. Θα μου έκανε πολύ μεγάλη έκπληξη αν δεν είχε πει τη γνώμη του και θα υπήρχε τότε πολύ σοβαρό θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης, διότι δεν κυβερνάνε μόνοι τους. Δεν είμαστε μεγάλο κόμμα πλέον, αλλά μάς χρειάζονται και καλό είναι να λέμε την άποψή μας για θέματα των οποίων μας έχει εκχωρηθεί η αρμοδιότητα. Ο κ. Μανιάτης είναι βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας και αρμόδιος υπουργός, άρα φαντάζομαι ότι έχει πει "ναι"» σημειώσει ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Και προσέθεσε: «Αν έχει πει "ναι", δεν καταλαβαίνω γιατί ο φούφουτος – δεν ξέρω ποιος – από το ΠΑΣΟΚ κάνει tweet και μιλά. Το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο, έχει ηγεσία και με την έγκριση αυτής έχει μπει στην κυβέρνηση, δεν άκουσα τον κ. Μανιάτη να πει ότι το έμαθε ξαφνικά και δεν ήξερε τίποτα και άρα οι σαχλαμάρες αυτές είναι περιττές. Και θα έλεγα σε όλους αυτούς στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο χώρος αυτός γενικότερα να κοιτάξουν να συμμορφωθούν».

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε καυτηριάσει την επιλογή του Παπαθανασίου για τα ΕΛΠΕ με ένα σχόλιο μέσω Twitter.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Θόδωρος Πάγκαλος μίλησε για την Πρωτοβουλία των 58 και το πώς τα πράγματα εξελίχθηκαν δυσάρεστα κατά την άποψή του.

«Αυτήν την κίνηση την είδα με μεγάλη συμπάθεια και τη θεώρησα μια προσπάθεια να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση γύρω από την ανάγκη να απαντηθούν ορισμένα από τα προβλήματα που θέτει η κοινή γνώμη και η πραγματικότητα, η καθημερινότητα. Επίσης, σαν μια ευκαιρία να βγουν οι κατ’ εξοχήν αυτοί άνθρωποι από τον κρυστάλλινο πύργο, ως καθηγητές, και να αρχίσουν να ασχολούνται με τα κοινά» είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: 

«Μετά, άρχισαν να γίνονται διάφορα παράξενα πράγματα. Υπήρχαν μεταξύ τους διάφοροι που ήταν πρώην υπουργοί και βουλευτές, πράγμα το οποίο δεν είχα καταλάβει έτσι στην αρχή, διότι δεν βλέπω γιατί πρέπει να συμμετέχουν αυτοί σε τέτοιες κινήσεις – ή είναι σε ένα κόμμα ή έχουν φύγει από αυτό και είναι προσωπικότητες, δεν είναι ούτε 68 ούτε 168. Τώρα, υπάρχει μια σύγχυση. Στη συζήτηση που γίνεται τώρα π.χ. για το ευρωψηφοδέλτιο, εάν ο χώρος αυτός είναι έτσι όπως τον περιέγραψα και τον θεωρώ σεβαστό και αξιόλογο ως προσπάθεια, τότε ένας από αυτούς έχει δικαίωμα να συμμετάσχει σε όποιο ψηφοδέλτιο θέλει και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά να πάει και στη ΝΔ, διότι έτσι είναι η τάση της πολιτικής και έτσι είναι τα κόμματα. Να πούμε ότι γεννήθηκε άλλο ένα κόμμα. Τι 58 και 68 και 168; Είναι το κόμμα αυτό που αποφάσισαν να το πουν 58 γιατί αποφάσισαν έτσι να το πουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.