Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Ολάντ: «Δεν θα αφήσω χωρίς απάντηση αυτούς που θέλουν η Γαλλία να βγει από το ευρώ»

Ολάντ: «Δεν θα αφήσω χωρίς απάντηση αυτούς που θέλουν η Γαλλία να βγει από το ευρώ»Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους συμπολίτες του, υποστήριξε ότι «η Γαλλία του αύριο δεν θα οικοδομηθεί εάν γκρεμιστεί η Ευρώπη» κι ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών από κοινού με τη Γερμανία.

«Η Γαλλία του αύριο δεν θα χτιστεί γκρεμίζοντας την Ευρώπη. Μόνο ενισχύοντάς την θα μας προστατεύσει», είπε ο Ολάντ, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον επόμενο Μάιο.

Απευθυνόμενος στους ευρωσκεπτικιστές, διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει χωρίς απάντηση «αυτούς που αρνούνται το μέλλον της Ευρώπης, αυτούς που θέλουν να επιστρέψουμε στα παλιά σύνορα, αυτούς που θέλουν να βγούμε από το ευρώ».


Για το λόγο αυτό αποκάλυψε ότι σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες την άνοιξη, σε συνεργασία με τη Γερμανία «για να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στην Ένωσή μας».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν «μια ευκαιρία για την ανάδειξη μιας πολιτικής πλειοψηφίας» που θα έχει ως στόχο της την αλληλεγγύη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι «τη λιτότητα και τον εθνικό εγωισμό».

Ο Ολαντ που μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί κατώτερος των προσδοκιών του γαλλικού λαού, κι όχι μόνο, μάλλον έχει συνειδητοποιήσει ότι η κρίση της Ευρώπης δεν είναι μόνο οικονομική και αν δεν αλλάξει η κοντόφθαλμη πολιτική που έχει επιβάλλει η γερμανική ελίτ των συμφερόντων, θα διαλυθεί όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.