Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: σε τροχιά αμφισβήτησης η προγραμματική

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη εξελίχθηκε επεισοδιακά, αφού μετά την ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου, όπου υποστήριξε ότι η προγραμματική συμφωνία και το κείμενο 43 σημείων που ενέκρινε με τον Αντώνη Σαμαρά είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, πολλοί βουλευτές άσκησαν σκληρή κριτική τόσο στην πολιτική της κυβέρνησης όσο και στις κεντρικές επιλογές του κόμματος.
Τα βέλη που εκτοξεύθηκαν εξανάγκασαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο στη δευτερολογία του να μιλήσει για «τζάμπα μαγκιές».

«Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι "πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές". Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο» προειδοποίησε στη δευτερολογία του ο Βαγγέλης Βενιζέλος ενώ τόνισε ότι: «Πρέπει να εκπέμπουμε ένα μήνυμα σταθερότητας, αυτοπεποίθησης και καθαρότητας. Να υπερασπιστούμε την προγραμματική συμφωνία, να αναδείξουμε τη σημασία της, να δούμε τα επιμέρους σημεία της ως ένα κεκτημένο για την πορεία της χώρας, να αναδείξουμε την ιστορία της Κεντροαριστεράς».
 
Η συνεδρίαση της ΚΟ ξεκίνησε με έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Καρρά που απεβίωσε την Τρίτη. Στη συνέχεια, τουλάχιστον οκτώ βουλευτές του κόμματος - οι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος - πήραν το λόγο και άσκησαν σκληρή κριτική για την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ.
 
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν στον τύπο, ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ ποια μέτρα μπορεί να ψηφίσει και ποια όχι. 
 
Ο Θάνος Μωραΐτης  σχολίασε σκωπτικά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά περί σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα: «Εχουμε ζήσει τον αντιμνημονιακό Σαμαρά νούμερο ένα, τώρα μας λένε ότι θα ζήσουμε και τον αντιμνημονιακό Σαμαρά νούμερο 2. Κανείς μας όμως δεν θέλει να δει το έργο» ενώ χαρακτήρισε την προγραμματική συμφωνία «ένα θολό κείμενο με ασαφές στίγμα».
 
Ο Νίκος Σηφουνάκης επέκρινε υπουργούς της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι εκβιάζουν τους βουλευτές με ρυθμίσεις που φέρνουν αιφνιδιαστικά και χωρίς συνεννόηση και συνεργασία. Την κριτική του συμμερίστηκαν πολλοί άλλοι, που έβαλαν στο στόχαστρό τους και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.
 
Η Θεοδώρα Τζάκρη εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά ως «συνιστώσα της ΝΔ», ενώ ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφώνησε κάποια στιγμή: «Δεν υπάρχουμε ως κόμμα!»
Μένει να δούμε στο έμεσο μέλλον αν θα μείνουν μόνο στις γκρίνιες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.