Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Aρσενης Κρίτων: Σχολεία και νοσοκομεία εκτός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων

"Τα κτίρια των δημόσιων σχολείων και νοσοκομείων δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων" απάντησε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε γραπτή ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, σχετικά με την μεταβίβαση 5 σχολικών κτιρίων της Θεσσαλονίκης στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.

«Τη στιγμή που ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του επιτρόπου Όλι Ρεν, παραδέχεται ότι σχολεία και νοσοκομεία είναι εκτός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ υφαρπάζει από τις τοπικές κοινωνίες και βάζει πωλητήριο σε 5 σχολικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη» τονίζει ο Κρίτων Αρσένης.



Η γραπτή ερώτηση κατατέθηκε μετά την ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Ιούνιο, λίστας που περιλαμβάνει 28 κτίρια προς πώληση σε ιδιώτες. Με την υπ’ αριθμόn 234/24.4.2013 της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 1020/25.4.13, τ.Β΄) μεταβιβάστηκε στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση ακίνητη έκταση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 5 σχολεία.

Με αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε τα εξής:

"Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία πίσω από την οποία μπορεί να κρυφτεί η κυβέρνηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι η πώληση σχολείων και νοσοκομείων είναι εκτός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Ακόμη και η Επιτροπή βάζει κάποια έστω «κόκκινη γραμμή» για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και εμφανίζεται πιο ευαίσθητη σε σχέση με την παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών από την ελληνική κυβέρνηση, που πουλάει μέσω ΤΑΙΠΕΔ 5 σχολικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη.

Καλώ την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση παραχώρησης της κυριότητας των σχολικών κτιρίων στο ΤΑΙΠΕΔ και να τα επιστρέψει στην τοπική αυτοδίοικηση και στις τοπικές κοινωνίες"

http://kritonarsenis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.