Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Η συζυγος του Καίσαρα κι ο ......Μελισσανιδης

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε και πήρε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, συμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών δεν διευκρινίζεται ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε η παραίτηση προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά όλα δείχνουν ότι συνέβαλε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ημερήσιος" της Κεφαλονιάς, κατά το οποίο ο Σταυρίδης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, "διευκολύνθηκε" να επιστρέψει στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.
Σε δηλώσεις του, στην εφημερίδα, ο Σταυρίδης αναφέρει ότι ήρθε στην Αθήνα για μία ημέρα, για την υπογραφή της συμφωνίας, και θα αναχωρούσε την επομένη με πτήση στις 5.20. «Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό» υποστήριξε ο Σταυρίδης.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης δήλωσε στο Reuters ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη. «Δεν θα υπάρξει απολύτως καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα» διεβεβαίωσε.

Επίσης, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters ότι η συμφωνία για τον ΟΠΑΠ δεν επηρεάζεται από την παραίτηση του Σταυρίδη, καθώς ήταν για θέμα «ηθικής τάξεως».
Το θέμα δεν είναι πως διευκόλυνε τον Σταυρίδη ο Μελισσανίδης, αλλά εαν και πως διευκόλυνε το Μελισσανίδη ο Σταυρίδης και αυτό δεν λήγει με μια παραίτηση αλλά χρήζει περαιτέρω έρευνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.