Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αρχαιολογικό μουσείο Κνωσού ~ Αίγινα….και αυτό σχέδιο καταστροφής της χώρας από τους "κακούς" ξένους ;


Ιδεολογικοποιήσαμε και πολιτικοποιήσαμε τα πάντα τα τελευταία χρόνια. Τα ερμηνεύσαμε όπως μας βόλευε για να αποφύγουμε να αναλάβουμε την παραμικρή ευθύνη, προσωπικά ως πολίτες και συλλογικά ως χώρα . Ποντάραμε στα λάθη των άλλων (των ξένων) για να δικαιολογήσουμε τα τεράστια δικά μας.  
Στη συνέχεια μετατρέψαμε την θεωρία συνωμοσίας  σε «εθνική υπόθεση» και ξεκίνησε η παραγωγή ενός  «υπερπατριωτισμού» και «εθνικής υπερηφάνειας».
Το μόνο που καταφέραμε ως τώρα  ήταν να νομιμοποιήσουμε τη δική μας συμπεριφορά και, το πολύ χειρότερο, να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να σκέφτεται, να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται με λογικές που μας οδήγησαν ως εδώ.
Αληθεια, φταίνε οι ξένοι που θέλουν να καταστρέψουν την χώρα μας, λες και χρειάζονται βοήθεια, λες και δεν αρκούμε εμείς, από μόνοι μας.
Η περίπτωση της «κομπίνας» των εστιατόρων στην Αίγινα, την προηγούμενη βδομάδα για να μην τους κάνει έλεγχο το ΣΔΟΕ, αλλά και  η συστηματική φοροδιαφυγή στο αρχαιολογικό μουσείο της Κνωσού έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι θέλουμε πράγματι να πληρώνουν πάντα, όλοι οι άλλοι, «οι κλέφτες» , αλλά όχι εμείς. Θέλουμε τους νόμους για να περιορίζουν  τους άλλους, αλλά όχι για εμάς.
Όλοι νιώθουμε αδικημένοι. Και οι βολεμένοι και οι μη. Δεν αντιλαμβανόμαστε όμως ότι με αυτή τη νοοτροπία  αυτοί που αδικούνται είναι εκείνοι  που πράγματι έχουν ανάγκη. 
Γιατί έπρεπε δηλαδή, να μας πει η τρόικα ότι κάποιος που διατηρεί χρήματα στην τράπεζα δεν μπορεί να κάνει ρύθμιση για οφειλές στο δημόσιο, χωρίς επιτόκιο ; Ποια θεωρία του σοσιαλισμού, της αριστεράς, της ισότητας και του πατριωτισμού  θεωρεί ισότιμο στη μεταχείριση έναν άνεργο, χαμολόμισθο, χαμηλοσυνταξιούχο με έναν εύπορο , που απλά δεν πληρώνει την εφορία του γιατί πιστεύει ότι θα την γλιτώσει.
Από τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας σφυρίζει αδιάφορα σε κάθε είδους φοροδιαφυγή της καθημερινότητας δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας. Απλά, από τη μια δανειακή σύμβαση θα πηγαίνουμε στην άλλη και ...φυσικά , θα μας φταίνε η «δανειακή σύμβαση» και το απρόσωπο «κράτος», αλλά ποτέ εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.