Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Φώφη σε Βαγγέλη: Να μας πεις αν άλλαξες γνώμη...

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Φώφη Γεννηματά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
Η Φώφη Γεννηματά παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ζήτησε να προηγηθεί η εκλογή νέας ηγεσίας και μετά να γίνει το Συνέδριο που προσδιορίστηκε για τις 15 Μαΐου. Παράλληλα, αμφισβήτησε ουσιαστικά την πρόθεση του Ευ.Βενιζέλου να παραιτηθεί όπως έχει ο ίδιος δηλώσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στο επικείμενο συνέδριο.
«Αν θέλεις πραγματικά να παραιτηθείς...» του είπε.

Όπως σωστά εξήγησε, η Γεννηματά το έκτακτο συνέδριο δεν έχει αρμοδιότητες αλλαγής του καταστατικού και άρα, δεν μπορεί να αποφασίσει να αλλάξει την ρύθμιση που προβλέπει εκλογή νέας ηγεσίας από την βάση.

Αυτό είναι κάτι που φοβούνται ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ καθώς εκτιμούν ότι η πλευρά Βενιζέλου θέλει να υπάρξει αλλαγή και εκλογή από το Συνέδριο, όπως ίσχυε πριν το 2004 όπου ελέγχουν τους συσχετισμούς για να προκύψει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Η Γεννηματά τόνισε«Δεν υπάρχουν συνέδρια απερχομένων προέδρων. Υπάρχουν δύο καθαρές επιλογές:
    Αν πράγματι το εννοείς ότι θα φύγεις το κάνεις, είναι πολιτικού και ιδεολογικού χαρακτήρα, δεν αλλάζει το καταστατικό και οδηγείς την παράταξη σε κανονικό συνέδριο,με εκλογή αρχηγού.
    Ή το έχεις μετανιώσει, είναι κατανοητό, σεβαστό αλλά να μας το πεις τώρα να το ξέρουμε».

Αυτό τροφοδότησε την έκρηξη Βενιζέλου :

«Είναι απαράδεκτο, είναι ανήθικο, δεν σου επιτρέπω τέτοιους υπαινιγμούς» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα σου επιτρέψω να βγεις πρόεδρος για να φέρεις πίσω τον Παπανδρέου! Πες μας γιατί ήταν στη συγκέντρωση σου ο Λαλιώτης και ο Κακλαμάνης;» ρώτησε την Φώφη Γεννηματά για να εισπράξει την απάντηση: «Και στη δική σου στο Σπόρτινγκ ήταν...»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε έξαλλη κατάσταση κάλεσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να πάρουν ομόφωνη απόφαση: «Πείτε μου καθαρά ή συμφωνείτε με την εισήγησή μου ή φεύγω τώρα. Αν θέλετε να σηκωθώ να φύγω τώρα, να παραιτηθώ και να πάτε στη Βουλή να υπερασπιστείτε εσείς τη χώρα» είπε σε πολύ έντονο ύφος.

«Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου αυτή» αντέτεινε η κυρία Γεννηματά. «Δεν μπαίνω σε σενάρια με ενδιαφέρει με ποιους όρους θα ανασυγκροτηθεί η παράταξη. Πρέπει να βγάλουμε συλλογικότητα. Η τήρηση του καταστατικού, η πολιτική ενεργοποίηση του κόμματος, η ανάδειξη των θέσεων και των στόχων για την επόμενη ημέρα, είναι οι στοιχειώδεις και απολύτως αναγκαίοι παράγοντες που θα διασφαλίσουν την αφετηρία μίας νέας πορείας. Μόνο με τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεννοήσεις μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και όχι με συγκυριακές τεχνητές πλειοψηφίες οργάνων. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία».

Σαφώς και είναι καταστατικά σωστή η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, μήπως όμως έγινε λίγο αργά, μήπως όλα τα στελέχη έπρεπε να έχουν ζητήσει μετά τις ευρωεκλογές ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ; Όσο για τον Βαγγέλη Βενιζέλο φαίνεται ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει πλέον την εμπάθεια του απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.