Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

΅Επικοινωνία Παπανδρέου - Γκουρία: Σήμερα απαιτείται ένα Ελληνικό Σχέδιο μεταρρυθμίσεων, ένας οδικός χάρτης που θα οδηγήσει τη χώρα στην "επόμενη μέρα"

Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Χοσέ Άνχελ Γκουρία.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα, με έμφαση στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνιες παθογένειες του πολιτικοοικονομικού συστήματος της χώρας, οι οποίες αποτελούν κατά κύριο λόγο και την πηγή των προβλημάτων που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση.

Το γεγονός αυτό εξάλλου, είχε αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα που κατέστησε αναγκαία τη συνεργασία της χώρας με τον ΟΟΣΑ, κατά την πρώτη περίοδο της κρίσης, 2009 - 2011, κάτι που είχε ως ευεργετικό αποτέλεσμα, παρά την πολιτική της λιτότητας που είχε επιλεγεί στην Ευρώπη ως μέσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, να προωθηθούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, προοδευτικού χαρακτήρα, που έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. 

Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια διεκόπη, με αποτέλεσμα, όχι μόνον να παρατηρούνται ακόμη αδυναμίες και προβλήματα στη λειτουργία των θεσμών και της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και στην εφαρμογή των νόμων, αλλά και να απωλεσθεί ένα κρίσιμο διαπραγματευτικό όπλο έναντι των εταίρων - πιστωτών. 

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπό το βάρος της σκληρής πραγματικότητας, ανακαλύπτει την ανάγκη ενός μεταρρυθμιστικού κύματος, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση για τον Ελληνικό λαό. 

Σήμερα απαιτείται ένα Ελληνικό Σχέδιο μεταρρυθμίσεων, μια καλά επεξεργασμένη και αξιόπιστη πρόταση για την αντιμετώπιση του χρέους και ένας οδικός χάρτης που θα οδηγήσει τη χώρα στην "επόμενη μέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.