Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση Ν. Σηφουνάκη για τις εκλογές

Στην κοπή της βασιλόπιτας στο «Ζαχάρειο Γηροκομείο» στην Αγία Παρασκευή Λέσβου παραβρέθηκε ο Νίκος Σηφουνάκης, ενώ προηγουμένως επισκέφθηκε το «Μουσείο Ελαιουργίας», όπου απαντώντας σε ερωτήσεις στον τηλεοπτικό σταθμό TV Μυτιλήνης, μεταξύ των άλλων επεσήμανε τα εξής:

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις και τις επικείμενες εκλογές πρόκειται, τόνισε,  για σημαντική  εκλογική αναμέτρηση, καθώς η χώρα μας έχει μπροστά της πολλά και κρίσιμα ζητήματα να αντιμετωπίσει, με πρώτο και κύριο το χρέος και την οριστικοποίηση της απεμπλοκής από το Μνημόνιο, μετά μια πενταετία σκληρών μέτρων.

Το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε  «τη διετία 2010-2011 ανέλαβε δυσανάλογα το βάρος της κρίσης, έλαβε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις, αντίθετες ακόμη κι από τις αξίες και την ιδεολογία του, αλλά πάντοτε είχε ως γνώμονα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον». Στη διετία 2012-2014, η ΝΔ αφού επί 2 χρόνια περιδιάβηκε στα αντιμνημονιακά μονοπάτια από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο όνομα της κατάργησης του Μνημονίου επέτυχε τον στόχο και έγινε πρώτο κόμμα και σχημάτισε υποχρεωτικά κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που ξόρκιζε.  Η Προγραμματική Συμφωνία με την οποία υποτίθεται ότι ‘κατοχυρώθηκε’ το προοδευτικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση, ουδέποτε εφαρμόστηκε και έμεινε στα χαρτιά». Η ευθύνη ανήκει  στην  ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διότι δεν  λειτούργησε συλλογικά και ενωτικά.  Στα 26 χρόνια κοινοβουλευτικής μου διαδρομής είναι κοινή διαπίστωση ότι τα τελευταία τρία χρόνια η ψυχική και συντροφική  επικοινωνία σχεδόν απωλέσθηκε.»

Όλοι όσοι μιλούσαμε για ενότητα και ουσιαστική ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης – και όχι με ατυχείς και προσβλητικούς για τον ίδιο το ΠΑΣΟΚ εγχειρήματα τύπου 58 και Ελιά – όχι μόνο δεν ακουσθήκαμ ,αλλά απομονωθήκαμε», τόνισε ο κ. Σηφουνάκης. Ακόμη και την ύστατη στιγμή, σημείωσε, οι εκκλήσεις από ιστορικά στελέχη, να προχωρήσουμε σε συνέδριο αμέσως μετά τις εκλογές με θέμα και την εκλογή ηγεσίας, από την βάση – τους πολίτες,  δεν έγιναν αποδεκτές.


Ερωτηθείς για το ότι δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές, ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι ήδη μετά την εμπειρία των εκλογών του 2012, είχε τοποθετηθεί λέγοντας ότι η πολιτική ζωή και κυρίως ο πολιτικός λόγος και συμπεριφορές όπως έχουν διαμορφωθεί τον προβληματίζουν αρνητικά, ακόμα δε πιο λυπηρό είναι το κλίμα  στο Κοινοβούλιο, που πλέον κύριο γνώρισμα του είναι ο ακραίος και λαϊκίστικος λόγος.



Αναφερόμενος στον Γιώργο  Παπανδρέου, με τον οποίο συνδέεται εδώ και δεκαετίες ο κ. Σηφουνάκης, σημείωσε ότι σήκωσε το δυσκολότερο μεταπολιτευτικό βάρος για την σωτηρία – ανασυγκρότηση της χώρας.

Δυστυχώς από το Μάιο του 2010 άρχισε ο κλονισμός- διαίρεση  της παράταξης, με ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών συγκεκριμένης ομάδας, με καταγγελίες και καταψηφίσεις νόμων, οδηγώντας στην πτώση της Κυβέρνησης τον Νοέμβριο του 2011.   

Ασκώντας κριτική στη Ν.Δ. σημείωσε ότι «δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τα δύσκολα πέτρινα χρόνια, επέλεξε την ανεφάρμοστη ρητορεία με τα Ζάππεια και κατέληξε, αφού επετεύχθη ο εκλογικός σκοπός της, συγκυβερνώντας μαζί μας, να εφαρμοστούν  ακόμη πιο σκληρές πολιτικές, απ’ εκείνες που η μονοκομματική κυβέρνηση μας, της διετίας 2010-2011 αναγκάστηκε να εφαρμόσει».

Ως προς τον  ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πορεύεται με τη συνταγή του ‘ναι σε όλα’, της υποσχεσιολογίας, αγνοώντας την πραγματικότητα, την οποία  εάν γίνει κυβέρνηση θα υποχρεωθεί ν΄  αντιμετωπίσει στην πράξη και όχι στα λόγια ».

lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.