Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Ανδρεάδης Ανδρέας Υποψήφιος Βουλευτής Σερρών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Σέρρες, Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γιατί συντάσσομαι με τον Γιώργο Παπανδρέου και 
το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Γιατί με τον Γ. Παπανδρέου; Είναι ένα ερώτημα που ακούω συχνά από την ημέρα που αποφάσισα να συνταχθώ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και να θέσω υποψηφιότητα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια της Π.Ε. Σερρών. 
Συντάσσομαι μαζί του γιατί πιστεύω ότι είναι ένας προοδευτικός πολιτικός ηγέτης , με παγκόσμια αναγνώριση, με όραμα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, που συκοφαντήθηκε όσο κανένας άλλος στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας. 
Το πολιτικό , οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να τον εξοστρακίσει, χλευάζοντας τις προοδευτικές απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει για διάφορα ζητήματα ή προσπαθώντας να ακυρώσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που ως Πρωθυπουργός εφάρμοσε. 

Tα τελευταία χρόνια κατηγορήθηκε ιδιαιτέρως για το «λεφτά υπάρχουν», φράση που είπε το 2009 στη συνέντευξή του στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Δεν περιείχε όμως η παραπάνω φράση κάποια υπόσχεση για παροχές, για αυξήσεις σε μισθούς ή συντάξεις. Στη συνέντευξη εκείνη είπε και μερικά σημαντικά ΑΝ τα οποία έκοψαν στο μοντάζ τα ΜΜΕ που τον επικρίνουν. Αν είπε, νοικοκυρέψουμε το κράτος, πατάξουμε τη φοροδιαφυγή , τις πελατειακές σχέσεις , το ρουσφέτι κ.α. Προτάσεις με τις οποίες δεν διαφωνεί κανείς λογικά σκεπτόμενος πολίτης.
Παράλληλα κατηγορήθηκε ότι είναι ο υπαίτιος για την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο, ενώ κατά τους ισχυρισμούς των επικριτών του είχε εναλλακτικές λύσεις. Ισχυρίστηκαν πολλοί από το 2010 και εξακολουθούν ορισμένοι ακόμα και σήμερα ψευδώς να επιμένουν, ότι η χώρα είχε δυνατότητα δανεισμού από πολλές πηγές, όπως π.χ. από την Κίνα ή η τη Ρωσία, αλλά ο Γ. Παπανδρέου από κοινού με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διόγκωσαν σκόπιμα το πρωτογενές έλλειμμα του 2009, για να αποκλειστούμε από τις αγορές και να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ. Το ψέμα αυτό με τον καιρό κατέρρευσε από διάφορα γεγονότα που «ξεγύμνωσαν» όσους το χρησιμοποιούσαν. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου, που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο Μηχανισμό Στήριξης, διέλυσαν όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας.
Όσον αφορά το πρωτογενές έλλειμμα το 2009 αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ανέρχονταν στο 15, 6% του ΑΕΠ, περίπου 25 δις ευρώ δηλ. Αυτό ήταν και το πιο επιβαρυντικό οικονομικό στοιχείο που μας οδήγησε ουσιαστικά στο μνημόνιο και δεν το αμφισβητεί πλέον κανείς αξιωματούχος, καμιά υπηρεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παραδέχονται πολλοί πλέον και στην Ελλάδα, εμμέσως αλλά σαφώς και η Ν.Δ. όταν υπερψήφισε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2013, που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας και στον οποίο αναφέρονταν ρητά ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν ίσο με το 15,6% του ΑΕΠ της χώρας. 

Συντάσσομαι με τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί στη σύντομη πρωθυπουργική θητεία του άλλαξε ή προσπάθησε να αλλάξει πολλά κακώς κείμενα στη χώρα μας , προωθώντας χρήσιμες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην κατεύθυνση της διαφάνειας, αξιοκρατίας, ισονομίας, ισότητας, σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο φυσικό περιβάλλον .
Έτσι εν μέσω του δυσβάσταχτου μνημονίου λόγω του χρέους και του ελλείμματος που μας φόρτωσε επί το πλείστον η διακυβέρνηση η Καραμανλή και μόνο σε 2 χρόνια ψηφίστηκαν νόμοι -τομή για τη λειτουργία του κράτους:
-Διαύγεια, καμιά πράξη στο δημόσιο δεν έχει ισχύ αν δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Ο πολίτης μπορεί άμεσα να ελέγξει τις αποφάσεις κρατικών οργάνων. Εκατομμύρια ευρώ εξοικονομήθηκαν αμέσως. H Διαύγεια βραβεύτηκε φέτος στον 19ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πληροφορικής που διεξήχθη στο Μεξικό και η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπάθησε 3 φορές να την ακυρώσει. Γιατί άραγε;
-OpenGov, στελέχωση του κράτους με τους άριστους και όχι τους αρεστούς. Διαφάνεια στην επιλογή των κρατικών λειτουργών. Αντί να βελτιωθεί και να ενισχυθεί αυτός ο θεσμός, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου γέμισε όλες τις θέσεις με καθαρά κομματικά κριτήρια (Υπήρχε μάλιστα και αναλογία 4-2-1). 
-Νόμος για τα πανεπιστήμια, ο οποίος ψηφίστηκε με τεράστια πλειοψηφία στη Βουλή και πλέον αλλάζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρόλα τα πισωγυρίσματα των σημερινών κυβερνώντων.
-Καλλικράτης, δημιουργία μεγαλύτερων δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποκέντρωση, περισσότερη αυτονομία από την κεντρική διοίκηση.
-Ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλες τις συναλλαγές του κράτους και των δομών του. Εξοικονόμηση πόρων, ταχύτερη διεκπεραίωση συναλλαγών.
-Ηλεκτρονική συνταγογράφηση η οποία αμέσως εξοικονόμησε δισεκατομμύρια ευρώ.
-Για τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή δημιουργήθηκαν: Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Άρση του Τραπεζικού Απορρήτου, Φορολόγηση των Offshore, Νόμος για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. Δεν προέκυψαν οι συλλήψεις μεγάλων οφειλετών από το πουθενά.
- Απογραφή για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους των δημοσίων υπαλλήλων, και μείωση του αριθμού τους , όπου υπήρξαν υπεράριθμοι, χωρίς να γίνουν απολύσεις, αλλά με τη θέσπιση του μέτρου μια πρόσληψη για κάθε πέντε ή δέκα αποχωρήσεις (ανάλογα με τον χαρακτήρα και τις ανάγκες των υπηρεσιών).
-Ψήφιση του Ν. 3839/10 για την αξιολόγηση των στελεχών στο δημόσιο, (καταργήθηκε επί Υπουργίας Κ. Μητσοτάκη, με απόφαση Υπουργού κρίνονται πλέον) του Ν. 3838/10 για την Ιθαγένεια των Μεταναστών,(ακυρώθηκε από το ΣτΕ to 2013 ), επαναφορά του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις. 
-Για το περιβάλλον και το κλίμα. Προωθήθηκαν οι Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ,η ηλιακή, η αιολική κ.α. καθώς και προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια. Συνέβαλε έτσι η χώρα μας στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μειώνοντας τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων αερίων του θερμοκηπίου, δημιουργώντας παράλληλα έναν μεγάλο κύκλο εργασιών για τους κλάδους των ΑΠΕ και της οικοδομής. .
-Για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού ετοιμάστηκε στα μέσα του 2011 Νομοσχέδιο για τη ριζική αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με βάση το αντίστοιχο γερμανικό, το οποίο δεν έγινε ποτέ Νόμος του κράτους, αφού η Κυβέρνηση Παπανδρέου ανετράπη από την εσωκομματική αντιπολίτευση το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς. 
Μπορείτε να θυμηθείτε έστω μια μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Μπορείτε να αναφέρετε μια συγκεκριμένη μεταρρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν τις επέβαλε κανένα μνημόνιο αλλά το όραμα για μια Ελλάδα της Ευρώπης και αυτή η προσπάθεια πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί. Το ΚΙΝΗΜΑ εγγυάται ότι στην επόμενη βουλή θα είναι η δύναμη των πραγματικών αλλαγών, για μια Ελλάδα χωρίς πελατειακές σχέσεις και εξαρτήσεις, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία με ίσες ευκαιρίες για τους πολίτες . Για μια Ελλάδα που δίνει δυνατότητες στην περιφέρεια και στην αυτοδιοίκηση και προωθεί τη βιώσιμη –πράσινη ανάπτυξη με προσοχή στο κλίμα και σεβασμό στο περιβάλλον.
ΠΑΜΕ λοιπόν όλοι μαζί , στις 25 του Γενάρη με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.