Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Η Θοδώρα πήρε τ' όπλο της

Με επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της τρόικας, δικαιολόγησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, το «παρούσα» κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ.
«Η σημερινή μου στάση, είναι η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ. Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story», αναφέρει σε δήλωσή της η Τζάκρη.
«Σε ό,τι με αφορά, ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου ειναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την Τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές "αναπτυξιακές" ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες», καταλήγει η βουλευτής.
Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία αφορούσε την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς την εταιρεία και την ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των εφάπαξ που προέβλεπε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων και σύμφωνα με τους επικριτές και την αντιπολίτευση θεωρείται ως προάγγελος της πλήρους ιδιωτικοποίησης του νερού της πρωτεύουσας.
Το νομοσχέδιο που φέρει τις υπογραφές των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κκ. Ι. Στουρνάρα και Μ. Χρυσοχοΐδη, αντίστοιχα, καθώς και της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη,  μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλες μέχρι την 30/6/2013 του Ελληνικού Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, από έργα υποδομής, κατασκευές έργων υδρευσης ΝΠΔΔ, κατασκευή και συντήρηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ, καθώς και οι μη φορολογικές οφειλές της ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο θα προδιοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Μεταφορών, Υποδομών και δικτύων και Οικονομικών».
 
Σε νέα διευκρινιστική δήλωση για την στάση της, η οποία διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η Τζάκρη αναφέρει πως «η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε και στην τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ όπου είχα γραφτεί για να μιλήσω, διεκόπη λόγω της διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας. Διαφωνώ με τους όρους τους οποίους πραγματοποιείται η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση και γι' αυτό το λόγο ψήφισα "παρούσα"».
Όσο κιαν το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις η Τσάγκρη έχει ασκήσει τελευταία έντονη κρίτικη, ακόμα και στον Βενιζέλο, ο οποίος κατά τους διαδρομιστές της Χαρ. Τρικούπη δεν τρέφει και τα καλύτερα των συναισθημάτων για αυτή.
Το θέμα είναι όμως, ότι η Θοδώρα φαίνεται να "απασφάλισε" και είναι αμφίβολο αν θα υποκύψει σε πιέσεις για να χαμηλώσει τους τόνους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.