Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Υπεύθυνη κυβέρνηση

Το Σαββατοκύριακο θα ετοιμάσει τις μεταρρυθμίσεις.
Ήταν δικαιολογημένο όταν οι Ευρωπαίοι ζητούσαν συγκεκριμένες προτάσεις ως τακτική των Τσίπρα και Βαρουφάκη, ότι ήθελαν πολιτική συζήτηση και όχι συζήτηση για αριθμούς.
Όταν όμως, μας ενημέρωσε ο Υπουργός Οικονομίας ότι το Σαββατοκύριακο θα ετοιμαστεί πυρετωδώς το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων εύλογα αναρωτηθήκαμε.
Αν οι Ευρωπαίοι δεν το ζητούσαν, αν τελικά είχαν "σχίσει" το μνημόνιο, πότε θα προωθούσαν μεταρρυθμίσεις;
Ένα κόμμα που επί δύο χρόνια ετοιμάζεται για την εξουσία, πόσο σοβαρά δείχνει ότι λαμβάνει υπόψη τις μεταρρυθμίσεις, αν μέσα σε 48 ώρες ετοιμάζει ένα "εμπεριστατωμένο" σχέδιο μεταρρυθμίσεων;
Αν οι Ευρωπαίοι προβάλουν ενστάσεις ότι διακρίνουν προχειρότητα θα είναι δικό τους σφάλμα;
Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τελικά, περιείχε μόνο παροχές ;
Α...μάλιστα...ξεχάσαμε. Ο Βαρουφάκης είπε στη συνέντευξη τύπου ότι θα είναι απλά ένας κατάλογος. Χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς κοστολόγηση. Εμείς έχουμε ένα έτοιμο ...με κοστολόγιο, από το 2011, τότε που σε όλα έλεγαν "αντιμνημονιακά όχι".
Μπορεί τα ΜΜΕ να θέλουν να γλιτώσουν τα χρέη τους και να εκθειάζουν την κυβέρνηση, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχει μεγάλη προχειρότητα και μεγάλη ανευθυνότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.