Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ : Aυτοοργάνωση Βάδης - Βυρτεμβέργης




Φίλες και φίλοι,
Δημοκράτισσες και δημοκράτες,

Σας ενημερώνουμε ότι δημιουργήθηκε η επιτροπή αυτοοργάνωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης.
Καλούμε  όλους τους φίλους και τις φίλες να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.tokinima.gr να διαβάσουν τη διακήρυξη και να την υπογράψουν ηλεκτρονικά.

Καλούμε σε δημιουργία αυτορογανώσεων σε όλο το κρατίδιο και σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις.
Για επικοινωνία απευθυνθείτε : Μαρία Λαζανδρέα eMail.:lasandreamaria@yahoo.gr. Kινητό 01749145085

Παραθέτουμε αποσπάσματα της διακήρυξης:
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο, δεν πρόκειται να υπερβεί την κρίση και να ανακάμψει οριστικά, δεν πρόκειται να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των αλλαγών που ζούμε ή επέρχονται αν δεν αλλάξει οριστικά, συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών για μία σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία.
Ο τόπος μας, σήμερα, έχει απόλυτη ανάγκη ενός πολιτικού φορέα που θα εκφράζει καθαρά και θα υλοποιεί με αξιοπιστία και χωρίς συμβιβασμούς, στην πράξη, τη συλλογική μας δέσμευση, ενώνοντας τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής απέναντι στη δεξιά ή αριστερή συντήρηση και όσους ταυτίστηκαν μαζί της».
«Ό,τι κι αν κερδίσουμε, για παράδειγμα, στη διαπραγμάτευση που όποια κυβέρνηση κάνει με τους εταίρους μας, όσο χρόνο και όσα χρήματα κι αν μας δώσουν οι εταίροι μας, όσο ευνοϊκή και αν γίνει η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, πρώτιστη ευθύνη – δική μας ευθύνη – είναι να συνεχίσουμε να αλλάζουμε ριζικά τη χώρα μας.»

«Όταν η κρίση χτύπησε την Ευρώπη, η Ελλάδα ήταν ευάλωτη και εκτεθειμένη. Κυρίαρχο πρόβλημα που επηρέασε αρνητικά και τους εταίρους μας, τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές, ήταν η απώλεια αξιοπιστίας της χώρας μας λόγω της απάτης που έκανε η απερχόμενη τότε κυβέρνηση κρύβοντας την αλήθεια για το ύψος των πραγματικών ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας.
Οι οίκοι αξιολόγησης – έχοντας όμως και τεράστιες ευθύνες για την παγκόσμια τραπεζική κρίση – αντέδρασαν με υπερβολική σκληρότητα στις προσπάθειες του Ελληνικού λαού και της δημοκρατικής κυβέρνησής του, να θέσει τη χώρα σε νέα πορεία».

«Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε ένα νέο ιστορικό διακύβευμα.
Ποια θα είναι η φυσιογνωμία της Ελλάδας αύριο, μετά την κρίση;
Θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά και ριζικά τα αίτια της κρίσης;
Θα έχουμε το θάρρος να εξαλείψουμε τις δομές που μας οδήγησαν στην εξάρτηση από δανειστές και εταίρους;
Τι όραμα έχουμε για την πατρίδα μας την επομένη της κρίσης;»

                              Eπιτροπή Αυτοοργάνωσης Βάδης-Βυρτεμβέργης
 Λασανδρέα Μαρία, Λουδάρου Μαρία, Αμανατίδου-Ταγκαλίδού Ελένη, Καρεπίδου Χαιδούλα, Χ,μιχαχαηλίδου Σοφία, Ιωσηφίδου Αλεξάνδρα, Χρυσάνθου Ανθή, Γεουργουλής Γιάννης, Ζάκας Αχιλέας, Νασκάμης Σταύρος, Παυλίδης Παναγιώτης, Τσιάρας Γιώργος, Αδάκτυλος Γιάννης, Αγαθαγγελίδης Βαγγέλης, Νάκκας Γιώργος, Iωσηφίδης Ευγένιος, Κυρανάκης Γιώργος, Κατσιούλας Μανώλης, Νασκάμης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.