Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Καρχιμάκης: Ξαναπιάνουμε το νήμα από εκεί που διακόπηκε

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην χθεσινή εκδήλωση υποστηρικτών του Γ.Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, έκανε λόγο για "νέα αλλαγή" που θα δώσει τέρμα στο "δεξιό εναγκαλισμό με το Σαμαρά" ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ανατράπηκε με οργανωμένη σκευωρία.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης μίλησε με σκληρά λόγια για “ισχυρά συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα και “συγκεντρώνουν τον πλούτο στα χέρια λίγων και εκλεκτών”, για αδιαφάνεια, διαφθορά, σπατάλη και πελατειακή λογική και τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθεί μία κοινωνία ισονομίας, αξιοκρατίας και διαφάνειας.

“Υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν, και αναπτύσσονται σε κάθε ευκαιρία από τον Γιώργο Παπανδρέου προτάσεις ουσιαστικές που ταιριάζουν με τον τίτλο και το θέμα της συζήτησης μας σήμερα. Η ανάγκη της χώρας για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο πρέπει να περνάει και από την πολιτική αντίληψη και την πάγια αρχή «ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε». Και εμείς ως σοσιαλιστές έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους της ανάγκης τα μόνιμα θύματα της κρίσης και τους ανθρώπους της δημιουργίας”, ανέφερε σε μία αποστροφή του λόγου του.

Συνέδεσε μάλιστα τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προς όφελος των πολιτών με την αποκατάσταση της “πολιτικής φυσιογνωμίας του κινήματος”.

“Οφείλουμε να αντισταθούμε σε ότι υπονομεύει τους ανθρώπους, ότι δημιουργεί συνθήκες ανισοκατανομής του πλούτου. Και μέσα από αυτό να αποκαταστήσουμε την πολιτική φυσιογνωμία του κινήματος”, είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Καρχιμάκης.

Εξέφρασε, ακόμα την εκτίμησή του ότι πολλές από τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί “θα μπορούσαν ήδη να έχουν αποτελέσει και προτάσεις του κινήματος αν είχε ακολουθηθεί ο δρόμος ενός διαρκούς και συντονισμένου διαλόγου που αρνήθηκε με πείσμα η σημερινή ηγετική ομάδα. Δίδοντας αυτή η ηγετική ομάδα την αίσθηση και την πεποίθηση ότι οι μεταρρυθμίσεις αφορούν τους πολλούς μόνο που δοκιμάζονται. Προσχωρώντας ακόμα πιο βαθιά στον δεξιό εναγκαλισμό του Σαμαρά , αλλά οι λίγοι και οι ισχυροί είτε είναι εκτός μεταρρυθμίσεων είτε εντός ευνοϊκών ρυθμίσεων. Γιατί άραγε;” αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για “μεθοδευμένη ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου” από “εσωτερικούς και εξωτερικούς πολιτικούς παράγοντες” που δεν καλυτέρευσε τα πράγματα, αλλά αντίθετα όπως είπε απέδειξε ότι “το πρόβλημα για
κάποιους και στο εσωτερικό μας και στο εξωτερικό ήταν να ανατραπεί ο Παπανδρέου για να καταλάβουν τις καρέκλες δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για το καλύτερο“.

Για αυτό, κάλεσε όσους δεν πιστεύουν στην ηττοπάθεια και τη μιζέρια να “ξαναπιάσουν το νήμα” με στόχο την “επανεκκίνηση για την γενικευμένη αναγέννηση και του κινήματος και της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.