Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σκανδαλίδης και Γεννηματά με αργά αντανακλαστικά....



Παρακολουθούμε με αγωνία και ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών αυτές τις τελευταίες μέρες. Όλοι μιλούν για ενότητα  και συνέδριο (φυσικά μετά τις εκλογές) σε μια περίοδο που το κόμμα ουσιαστικά ακροβατεί με τους πειραματισμούς της ηγεσίας (ελιά- δηπαρ) μακριά από τη βάση του κόμματος, και ουσιαστικά μακριά από τις ανάγκες και τα θέλω της κοινωνίας.
Που ήταν αυτά τα "πρωτοκλασάτα" και πολυπροβαλλόμενα στελέχη όλο αυτόν τον καιρό; 
Γιατί δεν πίεζαν την  ηγεσία για νομιμοποίηση αποφάσεων μέσα από συνέδριο; 
Είχαν μήπως βολευτεί με τη συγκεκριμένη κατάσταση ;
Ο αρχιτέκτονας του σχεδίου ΔΗΠΑΡ, Κώστας Σκανδαλίδης τώρα μιλάει για συνέδριο ΠΑΣΟΚ ως κάτι το αυτονόητο. Γιατί δεν το είχε προτείνει μέχρι χθες ;

Σήμερα μιλούν για διάσπαση, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να θέσει μια σειρά από αιτήματα που πρέπει να απαντηθούν και να αποφασιστούν από τη βάση.
Μήπως η διάσπαση έγινε μεταξύ της ηγεσίας και της ευρύτερης βάσης από καιρό, από τις συνεχείς προσπάθειες μεταμόρφωσης σε ελιά -δηπαρ;
Μήπως η διάσπαση έχει γίνει από τη συνεχή περιφρόνηση της ηγεσίας προς τη βάση;
Μήπως θυμήθηκαν λίγο αργά την ιστορία του κινήματος, αφού ουδείς εξ αυτών παραπονέθηκε όταν εξαφανίστηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος;

Όμως, πέρα και πάνω από όλα το κρίσιμο ερώτημα είναι κατα πόσο το κόμμα αφουγκράζεται τα λαϊκά αιτήματα, τα αιτήματα που τόσο καιρό εξέφραζε.

Δεν είναι λοιπόν, ζήτημα "θέσεων" (κυβερνητικών καρεκλών) αλλά ιδεολογίας και προτάσεων στην κοινωνία.
Και για να μην τους αδικούμε βέβαια, να σημειώσουμε ότι κανείς τους δεν πρότεινε Συνέδριο επίσημα, αλλά συμπληρωματικά ανάμεσα σε άλλα σε συνεντεύξεις - δηλώσεις τους ενάντια στον Γιώργο Παπανδρέου.

1 σχόλιο:

  1. αυτα που φωναζα εδω και καιρο φιλε σκανδαλιδη, εγω ενας απλος ανθρωπος, αλλα μεγαλος στους αγωνες, να που σημερα βγενω αληθηνος και εσεις ολλοις σας αδιαφορουσατε ο καθενας για δικους του λογους, τωρα νομηζω κατα την γνωμη μου ειναι αργα και δεν το βλεπω στον οριζοντα, κρυμα ομως μεγαλο κρυμα ......................................................ααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.